Focar de infecție cu SARS COV-2 pe șantierul podului de peste Dunăre din Smârdan

0
2108
Focar de infecție cu COVID-19 în șantierul Podului Suspendat. FOTO Facebook/Pod Suspendat Brăila

Un focar de COVID-19 a fost depistat în rândul muncitorilor străini angajați ai firmei care se ocupă de construcția podului peste Dunăre din zona Smârdan. Zona șantierului este monitorizată de către forțele de ordine tulcene.

28 din cei 33 de cetățeni turci, angajați ai societății comerciale din Brăila care se ocupă de construcția pilonului podului de pe malul tulcean al Dunării au fost depistați pozitiv la noul coronavirus.

Prefectul județului Tulcea, Carmen Caloianu a precizat că angajatorul a fost cel care a cerut testarea. Probele prelevate au fost prelucrate de către un laborator din Iași, iar rezultatul a ajuns cu greu la DSP Tulcea.

Muncitorii au rămas în cadrul șantierului, în zona unde erau cazați, recomandându-se angajatorului să ia măsura asigurării pazei spațiului de cazare pentru ca muncitorii să nu părăsească zona“, a precizat Carmen Caloianu, prefectul județului Tulcea.

De asemenea, și echipaje ale IPJ și IJJ Tulcea au sub supraveghere șantierul pentru ca persoanele carantinate să nu intre în contact cu alte persoane.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.