Focar în incinta Portului Constanța Sud Agigea: 21 de cetățeni turci, confirmați cu COVID-19

0
2570

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanţa a anunțat, în data de 29 septembrie, măsuri speciale pentru localitățile Limanu și Fântânele, având în vedeere depășirea ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 peste indicele de 1.5/1.000 de locuitori. În cursul zilei de miercuri, 30 septembrie, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au făcut precizări pe acest subiect, dar și în legătură cu focarul din Portul Constanța Sud Agigea, în cadrul comandamentului prefectural.

Publicată de Focuspress pe Miercuri, 30 septembrie 2020

Referitor la situația de la Limanu și Fântânele, s-a decis suspendarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor, de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor (inclusiv hoteluri, pensiuni, alte unități de cazare, cu excepția clienților cazați în hoteluri/pensiuni), de pe raza localităților Limanu și Fântânele. De asemenea, se închide activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, de pe raza localităților Limanu și Fântânele. Totodată, se interzic activitățile culturale în localitățile Limanu și Fântânele.

În legătură cu focarul de la Agigea, el este localizat strict în incinta șantierului și nu există risc de răspândire. Conform directorului DSP Constanța, Cristina Schipor, este vorba despre 21 de infectați, toți cetățeni turci, care lucrează la Agigea, la șantier. “Sunt izolați într-o clădire, în incinta portului, deci nu se impune luarea unor măsuri în ceea ce privește localitatea Agigea”, a afirmat Cristina Schipor.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.