Focus Press marchează Ziua Mondială a Artei prin evenimentul IMAGINARIUM

0
138

În fiecare an, la 15 aprilie omenirea marchează Ziua Mondială a Artei. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci, considerat un simbol al liberei exprimări, un vizionar în lumea artelor.

Sărbătoarea – iniţiativă a Asociaţiei Internaţionale a Artei – recunoaşte contribuţia artiştilor la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale. În acest an, avem nevoie, poate mai mult ca oricând să celebrăm această zi, să ne reamintim, de ce nu, că arta ne impresionează, ne captivează, ne transmite și ne schimbă stările emoționale, ne sensibilizează.

Din păcate, pandemia, uneori, ne-a constrâns să uităm toate aceste lucruri. Așa că vrem să ni le reamintim astăzi, să sărbătorim și să dăm, iar, artiștilor din Constanța și din întreaga lume importanța pe care o merită.

În acest sens, cotidianul Focus Press a decis să marcheze Ziua Mondială a Artei prin evenimentul IMAGINARIUM pe care îl organizează în aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța. Evenimentul îl veți putea urmări live pe pagina de Facebook Focus Press de la ora 13.00.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.