Format inedit pentru sezonul 2020 / 2021 al Ligii a III-a

0
493

Noul sezon al Ligii a III-a va avea un format inedit. Al treilea eșalon al țării va fi format din 100 de echipe împărțite în 10 serii.

Din cele 10 serii vor intra în barajul de promovare 20 de echipe (primele două locuri din fiecare serie) dar vor accede în Liga a II-a doar 5.

În subsolul clasamentului vor retrograde 21 de formații, adică ultimele două clasate din fiecare serie și cel mai slab loc 8.

Modificările survin din cauza pandemiei COVID-19 și a protocolului medical care trebuie urmat pentru a se evita răspândirea noului coronavirus.

”Am intervenit și la nivelul Ligii a 3-a, în ceea ce privește modificarea de sistem competițional. Aici, un obiectiv important pe care l-am avut a fost acela de a putea să facem tot ceea ce este posibil să reducem cheltuielile acestor cluburi”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

 Prima etapă este programată pe 12 septembrie, iar componența exacta a seriilor o vom afla la finele săptămânii, înscrierile fiiind prelungite până vineri, 21 august, ora 12:00.

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.