Forțele de ordine, activități preventiv-educative în scolile din județul Constanța

0
52

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu specialiști ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, Agenției Naționale Antidrog și  jandarmii constănțeni, au desfășurat, în această săpătămână, activităţi preventiv-educative la sediul unităților de învățământ din județul Constanța.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii au stat de vorbă cu elevii, acestora fiindu-le prezentate modalități de soluționare non-agresivă a conflictelor, precum şi noțiuni juridice privind răspunderea penală şi consecințele comiterii unor fapte antisociale.

Scopul acestor activități este prevenirea unor manifestări violente în rândul minorilor și a formelor de bullying și cyberbullying, precum și combaterea consumului de țigări, alcool sau alte substanțe.

Totodată, polițiștii au avut în atenție prevenirea unor comportamente ce vizează aspecte de discriminare și excludere socială, dar și prevenirea traficul de persoane.

Activitățile fac parte din Proiectul ,,INDEPENDENT DE VIOLENȚĂ!”, inițiat de Biroul Siguranță Școlară al I.P.J. Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “DOBROGEA”, Inspectorarul de Jandarmi Județean Constanța, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane – Constanța, Agenția Națională Antidrog – Constanța și Centrul Constănțean al Resurselor și Asistenței Educaționale.

A.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.