Forțele Navale Române au un nou comandant. Viceamiralul Alexandru Mîrșu a predat conducerea contraamiralului Mihai Panait

0
298
Predarea comenzii SMFN. FOTO Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Viceamiralul Alexandru Mîrșu a predat conducerea Forțelor Navale Române contraamiralului Mihai Panait, în cadrul unei ceremonii care a avut loc marți, 30 iunie, în portul militar Constanța, în prezența ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și a șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

La festivitate, a fost citit decretul prezidențial de trecere în rezervă a viceamiralului Mîrșu, prilej cu care i-a fost conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler”, cu însemn de pace, pentru militari, din partea președintelui României, pentru întreaga activitate depusă în slujba țării, în cei 40 de ani de activitate.

În continuare, a fost prezentat ordinul ministrului apărării naționale, prin care contraamiralul Mihai Panait, comandantul Flotei, a fost împuternicit șef al Statului Major al Forțelor Navale, după care acesta a preluat drapelul de luptă al instituției de la predecesorul său.

Ceremonia de predare-primire a conducerii Forțelor Navale Române s-a desfășurat în prezența unei audiențe reduse, în concordanță cu respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus. La festivitate au participat șefii statelor majore ale Forțelor Terestre și Forțelor Aeriene, șefi ai unor structuri centrale din MApN, foști șefi ai Statului Major al Forțelor Navale și comandanți de mari unități din Marina Militară Română.

C.S.


LIVE: După o perioadă de 40 de ani, în care și-a împletit destinul cu Marina Militară Română, Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul dr. Alexandru Mîrșu, trece astăzi în rezervă. Viceamiralul Mîrșu a fost numit la conducerea Forțelor Navale Române în anul 2013, este cel de-al 34-lea șef al acestei instituții unice din România cu o tradiție de 160 de ani și este amiralul care a deținut comanda Marinei Militare Române pentru cea mai lungă perioadă de timp, după Revoluția din Decembrie 1989."Echipajul şi nava sunt într-o simbioză perfectă; nu există echipaj fără navă şi nu există navă fără echipaj. Astăzi, uitându-mă în urmă, dacă aş fi pus din nou în fața alegerii unei opțiuni profesionale, tot pe cea de ofițer de marină militară aș alege-o”.Bun cart înainte, domnule viceamiral!#carieramilitara #fortelenavaleromane

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Luni, 29 iunie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.