Fost polițist, condamnat definitiv pentru luare de mită

0
431
Agent de poliție. FOTO Cătălin SCHIPOR

Magistrații Curții de Apel Craiova au admis apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj împotriva sentinței penale pronunțate de Tribunalul Dolj, au respins ca nefondat apelul declarat de către un fost agent de poliție din cadrul I.P.J Dolj – Secția Poliție Rurală Rast. Bărbatul a fost condamnat pe acesta la pedeapsa de 4 ani și 6 luni închisoare cu executare și 2 ani interzicerea drepturilor prev de art 66 lit a, b și g C.pen ca pedeapsă complementară pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În baza mandatului de executare a pedepsei, persoana în cauză a fost încarcerată în penitenciarul Craiova, hotărârea fiind definitivă.

În fapt, în cursul lunii iulie 2018, în calitate de agent de poliție în cadrul I.P.J. Dolj, bărbatul a pretins şi primit suma de 700 euro şi 100 lei de la membrii familiei unei persoane încarcerate, pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar în care efectua cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Faţă de inculpat a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată (3 acte materiale) și favorizarea făptuitorului în formă continuată (3 acte materiale).

În același timp, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reținerea inculpatului pe o perioadă de 24 ore, iar Tribunalului Dolj, a hotărât arestarea preventivă pentru 30 zile a acestuia, măsură prelungită până la trimiterea sa în judecată.

În cauză, cercetările au fost inițiate ca urmare a sesizării din oficiu a Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dolj, iar lucrătorii acestui serviciu au efectuat activități de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz, pentru alcătuirea materialului probator și probarea activității infracționale a inculpatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.