Fostul consilier personal al președintelui CJC preia atribuțiile directorului general adjunct economic

0
603
Stelian Gima, Mihai Lupu și Ermil Chelariu (de la stânga la dreapta), de Ziua Armatei Române

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a decis să delege, iar, lui Ermil Chelariu atribuții corespunzătoare funcției de director general adjunct al Direcției Generale Economico-Financiare.

La sfârșitul lunii februarie 2021, Mihai Lupu l-a numit pe Ermil Chelariu consilierul său onorific pe strategii de dezvoltare a județului Constanța. Iar în octombrie 2021, președintele Consiliului Județean Constanța a semnat decizia de încetare a numirii acestuia. Din 11.10.2021, Chelariu a preluat funcția publică de conducere vacantă de director general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, iar câteva zile mai târziu i-au fost delegate atribuții corespunzătoare funcției publice de conducere vacante de director general adjunct al Direcției Generale Economico-Financiare.

Marți, 4 ianuarie 2022, Mihai Lupu a semnat o nouă decizie prin care aceste atribuții i-au fost delegate lui Ermil Chelariu.

Ermil Chelariu este expert judiciar cu specialitatea construcții și exploatare nave maritime, fost locțiitor al șefului de stat major pentru sprijin al Flotei și fost șef al Centrului de sprijin logistic al Bazei Logistice Navale „Pontica“.

Potrivit declarației de avere, Chelariu deține, împreună cu soția, un teren intravilan de 500mp în Constanța, cumpărat în 2007. Și o casă de 208mp, tot în Constanța și tot cu soția, construită în 2010. În 2017, acesta a cumpărat un VW Touareg.

La capitolul Datorii, Ermil Chelariu a menționat un credit contractat în 2007, de 65.000 de euro.

În 2020, acesta a obținut venituri doar din pensie, de 91.368 de lei, iar soția, din salarii, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în valoare totală de 175.597 de lei. Liliana Chelariu a primit și dividende de 88.064,73 lei de la cabinetul său medical.

Potrivit declarației de interese, Ermil Chelariu este unic asociat al firmei constănțene Lycar Handler FC&GM.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.