Fostul ministru Mircea Dobre vrea să construiască blocuri în locul Pieței CET

0
1867
Mircea Dobre

S.C. Domadami S.R.L. va iniția elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru a modifica actualele reglementări urbanistice și pentru a construi un ansamblu imobiliar în locul Pieței CET. Urmează consultarea publică a acestuia.

Primăria Constanța a eliberat, la începutul acestei săptămâni, un al doilea certificat de urbanism pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal delimitat de Aleea Albatrosului, Aleea Egretei și drum de acces, adică Piața CET și parcările adiacente. Primul document de urbanism în acest sens a fost obținut în ianuarie 2019 și a expirat după un an.

Conform memoriului depus în 2019, prin P.U.Z., societatea fostului ministru Mircea Dobre, Domadami, voia să majoreze indicatorii urbanistici existenți pentru această zonă, pentru a putea construi un ansamblu cu funcțiuni mixte: blocuri care să aibă la parter și mezanin alte destinații compatibile cu locuirea, precum alimentație publică, servicii comerciale, iar la primul etaj, birouri. Astfel, Domadami S.R.L. dorea ca procentul de ocupare a terenurilor să crească la 36% (față de 30% existent), coeficientul de utilizare a terenurilor, la 1,8 (față de 1,5 existent) și regimul de înălțime să fie P+MZ1 și/sau MZ2+3E+4E retras, adică o înălțime de 26 de metri a imobilelor (față de 15 metri). Firma propunea ca etajele superioare ale noilor construcții să fie retrase deoarece regimul de înălțime al vecinătăților este de P+4E.

Rămâne de văzut ce va propune Domadami acum, prin noul memoriu pe care îl va depune.

Terenurile ce generează Planul Urbanistic Zonal sunt proprietatea firmei inițiatoare. Conform actului de dare în plată din august 2016, Domadami deține un teren de 342mp și unul de 535mp pe Aleea Egretei nr. 21, Piața CET, ambele având categoria de folosință „curți construcții“ cu destinația parcare. Conform contractului încheiat în iulie 2016 și a proiectului de divizare a S.C. Dobre & Fiii S.R.L., Domadami are și un teren de 2.465,29mp pe strada Egretei nr. 16, pe care sunt construite o brutărie, o magazie, birouri, un spațiu comercial și locuințe, un atelier și piața agroalimentară.

Avizul de oportunitate pentru elaborarea acestui P.U.Z. de către firma fostului deputat P.S.D. de Constanța a fost analizat de Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanța în urma ședinței din 21 februarie 2019.

Acum că a fost inițiată o nouă procedură, urmează consultarea publică a constănțenilor cu privire la propunerea S.C. Domadami S.R.L.

Firma are ca asociați pe Mircea Titus Dobre și pe soția sa, Andreea, fiecare cu câte 50%. În 2020, a realizat o cifră de afaceri de peste 1,2 milioane de lei și un profit net de 183.829 de lei.

Potrivit agenției imobiliare Alliance Real Estate Business Center, complexul comercial Piața CET este și de vânzare, pentru 2,8 milioane de euro.

Reamintim că în aprilie a.c., fostul ministru al Turismului a părăsit PRO România, pentru a înființa Filiala Constanța a confederației patronale Uniunea Generală a Industriașilor din România.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.