FOTO Avioane române, canadiene și americane în zona Mării Negre în cadrul exercițiului CASTLE FORGE

0
109
Aeronave militare participante la exercițiul CASTLE FORGE. FOTO Forțele Aeriene Române

Începând cu 16 octombrie, Forțele Aeriene Române participă cu forțe și mijloace la exercițiul CASTLE FORGE, în cadrul căruia efectuează în comun cu partenerii americani și canadieni, o serie de misiuni în zona Mării Negre.

Exerciţiul are ca scop principal demonstrarea coeziunii în aplicarea măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, precum și capacitatea de dislocare rapidă a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE) în scopul susținerii acestor măsuri.

Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în Europa participă la exercițiul CASTLE FORGE cu aeronave F-15 dislocate de pe locația Larissa, Grecia, în Baza 86 Aeriană. Partenerii canadieni participă cu aeronave dislocate la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru executarea misiunii de Poliție Aeriană Întărită (eAP).

Întreg personalul Bazei 86 participă la acest exercițiu, asigurând cazare, hrănire, logistică de aerodrom, tot ceea ce este necesar pentru că exercițiul să se desfășoare în bune condiții. Suntem implicați în totalitate și pregătiți pentru a găzdui și pe viitor astfel de exerciții” a declarat comandor Cătălin Micloș, locțiitorul comandantului Bazei 86 Aeriană.

O dublă premieră pentru „Viperele din Bărăgan” care consolidează, alături de aviatorii de la Câmpia Turzii și Mihail Kogălniceanu, prin participare efectivă, efortul NATO de înătrire a flancului estic al Alianței Nord Atlantice într-o perioada plină de provocări.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.