FOTO. Bijuterie arhitecturală din centrul Constanței, estimată la aproximativ 400.000 de euro

2
9963

O bijuterie arhitecturală situată în centrul Constanței, între bulevardele Mamaia și Tomis, este scoasă la vânzare, fiind estimată în prezent, de Artmark Historical Estate, la suma de 390.000 de euro. În 2018, evaluarea indica suma de jumătate de milion de euro.

Imobilul în stil neoromânesc este situat pe strada Dimitrie Bolintineanu la numărul 27B, arteră ce își păstrează încă aerul istoric. Reședința a fost construită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (1939- 1945).

Vechea Strada Bolintineanu își păstrează numele încă de la începuturile modernizării Constanței. Artera se regăsește în zona centrală a orașului Constanța, între Bulevardele Mamaia și Tomis. Așa cum o regăsim în indexul orașului din 1924, Bolintineanu lega strada Scarlat Vârnav, astăzi Răscoalei 1907, cu Bulevardul Regina Maria, actualul Mamaia, fiind una din arterele rezidențiale ce definesc astăzi această zonă a Constanței.

”Aflată în vecinătatea Colegiului Pedagogic de pe Strada Răscoalei 1907, dar și a Bisericii Adormirea Maicii Domnului, cât și în preajma fostei Grădini Publice a Constanței, strada și casele ridicate acolo făceau parte dintr-o zonă rezidențială în continuă creștere, fiind definite și de un nivel de trai ridicat. Acest aspect este evidențiat și de casa de la nr. 27B, ridicată în 1940 aproape de intersecția străzii Bolintineanu cu Bulevardul Mamaia. Construit în stilul Neoromânesc târziu, stil încă la modă pentru reședințele clasei de mijloc în prima perioadă a secolului XX, imobilul este ridicat pe o structură de cărămidă, tipică perioadei și zonei. Renovată și finisată în 2009 și cu o fațadă recondiționată în conformitate cu normele Ministerului Culturii, casa amintește de atmosfera interbelică într-o variantă adusă în contemporaneitate, îmbogățind estetic una dintre străduțele cochete ale Constanței”, punctează Artmark Historical Estate.

Casa, în regim de înălțime de S+P+1 Etaj +Pod, a fost construită în anul 1940 și are un număr de 10 camere şi 2 băi. Funcțiunea acesteia este de birouri, HoReCa, Rezidențial, Public, Retail. Terenul are o suprafață de 220 mp. Imobilul a fost renovat și finisat în anul 2009. Stilul acestuia arhitectural îmbogățește strada aflată în centru urbei.

Loredana MIHAI

foto: Artmark

2 COMENTARII

  1. La noi e o traditie deja ca interventiile de acest fel la cladiri cu valoare istorică si arhitecturala sa fie executate de echipe de “meseriasi”, fara supravegherea specialistilor. Si astfel putem vedea cu tristete tamplarie PVC care imita lemnul, sticla oglindata, feronerie de prost gust care sare in ochi de la distanta, teava de gaze care traverseaza fatada principala, pavaj de piatra artificiala pe toata suprafata curtii – desi casele de acest fel aveau gradini superbe, jgheaburi si burlane in culori agresive si plasate pe fatada la intamplare. Iar la interior… tot ce mai lipsea ca sa alunge orice cumparator avizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.