FOTO Canalul Suez rămâne blocat după ce a eșuat prima încercare de scoatere a navei Ever Given

0
553
Nava Ever Given, eșuată pe Canalul Suez. FOTO suezcanal.gov.eg

Amiralul Osama Rabie, președinte și director general al Autorității Canalului Suez a anunțat oficial în cursul zilei de joi, 25 martie că, navigarea prin Canalul Suez este suspendată temporar. Autoritățile depun eforturi susținute pentru eliberarea Canalului, aproximativ 150 de nave fiind blocate din cauza eșuării portcontainerului Ever Given.

Nava Ever Givern, cu o lungime de aproape 400 de metri, o lăţime de 59 de metri, şi un gabarit de 200.000 de tone, s-a blocat în cursul zilei de 24 martie perpendicular pe lungimea Canalului Suez din cauza unei furtuni de nisip și a rafalelor de vânt puternic.

Bloomberg scrie că navele şi excavatoarele trimise de autorităţi nu au reușit să mute nava din poziția în care s-a blocat, ceea ce pune în pericol atât stabilitatea comerţului global, cât şi cele 180 de nave care stau şi aşteaptă la intrarea în canal. Blocajul poate perturba o serie de schimburi comerciale.

Potrivit site-ului oficial al Canalului Suez, s-a încercat scoaterea navei cu opt remorchere marin din care cel mai mare este Barakka 1, cu o putere de remorcare de 160 de tone.

Momentan se caută soluții pentru scoatarea navei, acestea implicând inclusiv mutarea unei părți din încărcătură dar și dragarea zonei în care nava este împotmolită.

Canalul permite trecerea în ambele direcții a navelor între Europa și Asia, fără să mai fie necesară înconjurarea Africii pe la vest.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.