FOTO. Casă cuprinsă de flăcări în județul Tulcea

0
781

Salvatorii Secției de Pompieri Măcin au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 20 noiembrie a.c., în jurul orei 10.05, pentru limitarea efectelor unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Carcaliu, județul Tulcea.
La fața locului s-au deplasat de urgență 14 subofițeri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Echipajele de intervenție au ajuns la locul indicat și au găsit podul casei inundat cu fum, fără flacără deschisă.
Pentru izolarea și lichidarea incendiului, dar și pentru îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ o oră și 30 de minute.
Au ars aproximativ 10 mp pod din stuf și lemn și au fost deteriorați circa 6 mp din acoperișul casei.
Proprietarei, în vârstă de 68 de ani, ce prezenta o arsură de gradul I la nivelul palmei drepte, i-au fost acordate îngrijiri la fața locului de către echipajul SMURD, ulterior a refuzat transportul la spital.
Aceasta a declarat că în cursul zilei de ieri a schimbat butelia, iar spre seară când a mers la bucătărie să încălzească mâncarea a avut loc o explozie de la gazul acumulat în încăpere. Deflagrația a fost de intensitate redusă, dar a reușit să aprindă stuful din tavanul casei, care a ars mocnit până în această dimineață, când a fost anunțat evenimentul.
La fața locului au fost prezenți membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Carcaliu și lucrători din cadrul IPJ Tulcea.

‼️ Foarte important!
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Exploziile din cauza acumulărilor de gaze, urmate sau nu de incendiu, sunt devastatoare.
Putem să înlăturăm acest pericol din propria casă, prin respectarea următoarelor recomandări:

 • în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei şi al aparatului de utilizare;
 • deschideți uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute;
 • nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea;
 • înainte de aprinderea focului, verificați dacă robinetul buteliei şi robinetele aparatului de utilizare sunt închise;
 • întotdeauna aprindeți întâi chibritul și apoi manevrați robinetul de alimentare cu gaz;
 • umpleți buteliile doar cu tipul de combustibil pentru care au fost proiectate şi numai în centre autorizate în acest sens.
  ⛔️ Este interzisă încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor sau a furtunului!
  ✅ Verificarea buteliei se va face numai cu emulsie de apă cu săpun!
  ⚠️ Folosiți doar butelii comercializate în unități specializate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.