FOTO. Cum arată barca electrică BMW, care se ridică deasupra apei

0
158
sursa foto: tabuhighlife.ro

BMW și-a extins în mod constant gama de mașini electrice cu noi modele EV pentru a rămâne în preferințele consumatorilor. Cu toate acestea, marca germană nu încearcă să-și limiteze strategia de electrificare doar la transportul terestru.

BMW a colaborat cu producătorul de bărci Tyde pentru a crea o ambarcațiune electrică cu aspect futurist, care împărtășește tehnologia și unele componente cu un vehicul electric din gama producătorului bavarez. Denumită The Icon, ambarcațiunea alimentată cu baterii și-a făcut debutul la cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes.

Nava este echipată cu o pereche de motoare electrice care sunt capabile să producă 134 de cai putere fiecare. Motoarele folosesc șase baterii luate de la BMW i3, care oferă o capacitate cumulată de 240 de kilowați-oră, ceea ce îi oferă o autonomie de aproximativ 100 km la o singură încărcare, scrie tabuhighlife.ro

Ambarcațiunea electrică călătorește pe hidrofoile care ridică carena deasupra suprafeței apei atunci când se află în mișcare, scăzând drastic rezistența. Hidrofoilele pot reduce necesarul de energie cu până la 80% în comparație cu bărcile convenționale. Datorită hidrofoilelor, The Icon poate naviga la 24 de noduri (45 km/h) și are o viteză maximă de 30 de noduri (56 km/h).

În timp ce The Icon este în prezent într-un singur exemplat, BMW susține că ambarcațiunea electrică este gata de producție. BMW susține, de asemenea, că The Icon este „susținut de un concept de platformă care oferă adaptabilitate cuprinzătoare la dorințele și nevoile individuale”.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.