FOTO Deși li se repetă periodic că este interzis, vizitatorii Microrezervației continuă să arunce monede în bazinul cu pești

0
125

Vizitatorii Microrezervației din cadrul CMSN Constanța continuă să ignore sfatul și avertizările personalului în ceea ce privește bazinul cu pești, iar asta nu este benefic nimănui.

Confundând bazinul cu pești cu Fontana de Trevi din Italia, vizitatorii aruncă bani aici, sperând astfel că li se vor îndeplini dorințele. Greu de crezut că acest lucru se va întâmpla, dar cel mai probabil se va întâmpla ca peștii să moară. Asta pentru că, în contactul cu apa, metalul din monezi reacționează și încep să se descompună.

Acei ioni de metale neferoase se dizolvă în apă și omoară peștii. Ne-au omorât o mulțime de pești. Este un bazin viu, un ecosistem pe care încercăm să-l facem să arate cât mai natural, iar ei distrug acest lucru. Acești ioni de neferoase sunt extrem de periculoși pentru pești și îi îmbolnăvesc efectiv. Peștii cu siguranță vor suferi din asta și probabil că vor contribui la ghinionul dumneavoastră“, a precizat dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.

Periodic monedele sunt strânse din bazin, ceea ce presupune o activitate în plus pentru personalul CMSN și un stres pentru viețuitoarele de aici.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.