FOTO Doi copii, de 7 și 11 ani au fost însoțiți în prima zi de școală de către jandarmii tulceni

0
638
Jandarmii tulceni au ajutat doi copii instituționalizați. FOTO IJJ Tulcea

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea au luat parte astăzi, la proiectul „Nu sunt singur în prima zi de școală”, inițiat de Instituția Prefectului – județul Tulcea.

În prima zi de școală, doi copii din cadrul caselor de tip familial Cocorii 1 și Cocorii 2 – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea au primit vizita jandarmilor, care le-au adus în dar câte un ghiozdan echipat cu rechizitele atât de necesare la început de an școlar și i-au însoțit la festivitatea de deschidere a anului școlar.

Misiunea jandarmilor a fost una deosebită, de suflet: au oferit copiilor încurajarea de care au atâta nevoie în prag de școală, încrederea în forțele proprii și sentimentul de siguranță și afecțiune. Cei doi copii, cu vârste de 7, respectiv 11 ani,  au fost foarte receptivi, bucuroși de prezența oamenilor în uniformă și au primit cu zâmbetul pe chip această experiență, care le-a adus un sprijin și sentimentul că nu sunt singuri.

„Astăzi, am avut o misiune deosebită, de suflet: am oferit copiilor încurajarea de care au atâta nevoie în prag de școală, încrederea în forțele proprii și sentimentul de siguranță și afecțiune.

Doi copii, cu vârste de 7, respectiv 11 ani,  din cadrul caselor de tip familial Cocorii 1 și Cocorii 2 – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea au primit vizita jandarmilor, care le-au adus în dar câte un ghiozdan echipat cu rechizitele atât de necesare la început de an școlar și i-au însoțit la festivitatea de deschidere a anului școlar.

Copiii au fost foarte receptivi, bucuroși de prezența oamenilor în uniformă și au primit cu zâmbetul pe chip această experiență, care le-a adus un sprijin și sentimentul că nu sunt singuri.

Astfel, am luat și noi parte la proiectul ,,Nu sunt singur în prima zi de școală”, inițiat de Instituția Prefectului – județul Tulcea în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, structurile M.A.I. și Inspectoratul Școlar Județean.

Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor, dar și cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de performanțe și îi asigurâm de sprijinul nostru și de preocuparea constantă de a asigura climatul de liniște și ordine publică de care este nevoie pentru ca activitățile unităților școlare să se desfășoare în cele mai bune condiții“ a transmis colonelul Ion Bordei, comandantul IJJ Tulcea.

C.S.

Proiectul a fost inițiat de Instituția Prefectului – județul Tulcea în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, structurile M.A.I. și Inspectoratul Școlar Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.