FOTO Doi turiști surprinși de avalanșă pe Vârfu Negoiu, salvați de salvamontiști

0
93
Salvamontiștii au acordat primul ajutor victimelor. FOTO DSU

În urma unei avalanșe produse în zona Vârfu Negoiu în seara de 13 ianuarie, două persoane au fost accidentate. Salvamontiștii au ajuns cu bine la cei doi, au acordat primul ajutor medical celor două victime.

Una dintre persoane prezenta traumatism la nivelul membrelor inferioare, astfel, salvatorii montani au pregătit-o pentru transportul cu targa, respectiv imobilizarea membrelor afectate, protecție termică adecvată și administrare de analgezice. Salvatorii montani au ajuns în dimineața de 14 ianuarie la baza muntelui cu cei doi turiști accidentați, coborârea efectuându-se continuu, pe parcursul întregii nopți, doar cu un scurt popas pentru hidratare și refacerea echilibrului termic, la cabana Negoiu. Ulterior, salvamontiștii au continuat imediat coborârea către baza muntelui unde erau așteptați de ambulanțele pregătite să preia turiștii accidentați.

Persoana care a suferit leziuni traumatice la nivelul membrelor inferioare a fost transportată la spital pentru acordarea de asistență medicală și îngrijiri. Cealaltă persoană este în acest moment evaluată medical.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.