FOTO Iluminatul festiv a fost inaugurat în Tulcea

0
239
Iluminat festiv în municipiul Tulcea. FOTO Primăria Tulcea

Primăria Tulcea a alocat pentru sărbătorile de iarnă din acest an, resurse similare celor din anii pre-pandemie, cu atât mai mult cu cât Tulcea se află printre municipiile fruntașe în privința gradului de vaccinare.

pentru a regăsi starea de spirit ce a lipsit anul precedent, iluminatul festiv a fost extins și în cartierele orașului: Vest, Dalas, Lotizări, E3, Neptun, Monument, Alexandru cel Bun. Centrul și clădirea Primăriei vor fi iluminate sub un alt format, după un concept nou.

Târgul de Crăciun din Piața Civică

Momentan sunt 20 de căsuțe, iar în zilele următoare vor mai fi instalate încă 10. Aici se votr putea găsi produse alimentare de sezon (brânzeturi, mezeluri, fructe românești, nuci, vin fiert, kurtos-kolacs), decorațiuni, produse din plante, jucării, blănuri, îmbrăcăminte cu specific de sărbători, bijuterii. Târgul va funcționa până în data de 7 ianuarie 2022, în intervalul orar 08.00-21.00.

Mestesugarii din Tulcea vor fi prezenți pe strada Unirii și, în funcție de numărul acestora, strada va fi închisă timp de mai multe zile sau în weekend, dar se va anunța din timp.

Iarmaroc Design Fair (17 – 19 decembrie)

Primul târg de design din Tulcea, deja la a doua ediție într-un singur an. Evenimentul este inițiat de o tânără designer din Tulcea, Claudia Marian, organizat de Primăria Municipiului Tulcea și I.C.E.M Tulcea. Aici veți găsi obiecte originale, creații de autor ale unor designeri sosiți din toată țara: ceramică, bijuterii, îmbrăcăminte, carte-obiect, decorațiuni etc. Vor fi prezenți în jur de 15 expozanți.

Bradul Tulcenilor

O inițiativă cetățenească venită din partea unei studente din Tulcea. Și-a propus să mobilizeze elevi, studenți, alți tulceni, dar și sponsori locali, într-o acțiune menită să incurajeze solidaritatea.

În zilele de 16 și 17 decembrie, tulcenii sunt invitați să participe la împodobirea unui brad ce va fi amplasat pe strada Unirii. Fiecare va putea aduce cadouri, acestea vor fi strânse în jurul bradului, apoi vor fi dăruite copiilor aflați în situații dificile.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.