FOTO Incredibil! Un tulcean s-a prezentat la RAR să își omologheze un eleron făcut din polițe pentru rafturi și alte materiale de bricolaj

0
4630
Eleron făcut din polițe de rafturi și alte materiale de bricolaj. FOTO Registrul Auto Român

Ideea de mașină cu tunning depășește orice imaginație pentru unii șoferi. Iar dacă nu au bani pentru a-și achiziționa un kit omologat, sau să apeleze la serviciile unor firme autorizate, încropesc ceva în spatele blocului cu ce găsesc prin magazinele de bricolaj.

Un tânăr pasionat de mașini s-a prezentat la RAR Tulcea pentru omologarea unui elementul de caroserie. Materiale necesare pentru confecționare: burghiu pentru metal, cornier metalic și colțare pentru polițe din magazinele de bricolaj, improvizații, câteva șuruburi cu piuliță și multă inconștiență.

Totuși, dincolo de aspectul mașinii, vă rugăm să conștientizați că astfel de elemente de caroserie confecționate artizanal pot fi un pericol pentru siguranța traficului și a pietonilor, dar nici nu pot îmbunătăți performanțele vehiculului. Despre sancțiunile pe care le riscați nici nu mai vorbim…Un astfel de element nu îndeplinește, din punct de vedere tehnic, normele pentru certificarea produselor și nici nu a fost supus verificărilor necesare pentru omologarea de tip a produsului, iar colegii noștri au decis că această improvizație nu întrunește condițiile care stau la baza omologării“, au precizat reprezentanții Registrului Auto Român.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.