FOTO La Cernavodă a început montarea platformelor subterane de gunoi

1
551
Platforme subterane de gunoi la Cernavodă. FOTO Primăria Cernavodă

Prima din cele 34 de noi platforme gospodrești subterane din orașul Cernavoda a fost pusă pe poziție.

Primăria orașului Cernavoda a demarat în anul 2018 proiectul pilot de amenajare a platformelor gospodărești subterane cu sistem hidraulic. Cele 10 platforme deja funcționale au avut un impact pozitiv asupra cetățenilor, oferindu-le posibilitatea de a colecta selectiv deșeurile.

În acest sens, administrația publică locală a demarat proiectul de amenajare a încă 34 de astfel de platforme subterane în 25 de locații în cartierele de blocuri de pe raza orașului.

În cartierul Columbia vor fi amenajate 15 astfel de amplasamente în 8 locații, iar în anumite zone mai aglomerate acestea vor fi dublate. În cartierul Trust au fost demarate lucrările de amplasare a 8 platforme gospodărești pe 7 amplasamente, iar in zona Centrală pe strazile Dacia, Crisan, 24 Ianuarie și Medgidiei vor funcționa 5 platforme în 4 locații.

Restul platformelor până la 34 vor fi amenajate în diferite zone ale orașului și anume în cartierul Încălzire, pe strada Independenței și strada Pinilor, precum și pe străzile Viorelelor și Seimeni.

O platforma subterană cuprinde o cuvă din beton armat și o structură metalică, prevazută cu sistem hidraulic, în care se amplasează câte 4 containere pentru colectarea deșeurilor. Aceste platforme subterane sunt destinate colectării selective a deșeurilor menajere, pentru deseuri în amestec sau biodegradabile, hartie, carton, plastic, metal și sticlă.

O parte din platformele gospodărești subterane vor fi date in folosință până la sfârșitul acestui an.

Vineri, 16 iulie, prima platformă situată pe strada Panait Cerna, în vecinatatea blocului B2, a fost pusă pe poziție, urmând să deservească locuitorii din zonă.

Licitația pentru realizarea acestor lucrări a fost caștigată de asocierea B.T. Best Tools Company SRL – Volftech Eng SRL .

Valoarea totală a acestui obiectiv este de 3.141.799 lei cu TVA, suma alocată din bugetul local.

C.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.