FOTO Parapet de beton pe DN39 între Mangalia și Tuzla, iar la intersecția cu Costinești va fi amenajat un sens giratoriu

1
6140
Lucrări de montare a parapetului de beton pe DN39. FOTO Cătălin SCHIPOR

Se schimbă aspectul Drumului Național 39, Constanța – Vama Veche pe un important sector. Mai exact este vorba de zona cuprinsă între Tuzla și Mangalia unde se montează parapeți de beton pe linia mediană, iar la intersecția cu DC6 – Schitu se va amenaja un sens giratoriu.

Pe DN39 s-au înregistrat de-a lungul timpului multe accidente rutiere grave, iar autoritățile au încercat să scadă numărul acestora prin montarea de parapeți de beton între sensurile de mers. Primele zone unde s-a intervenit a fost pe raza localității Lazu și la ieșirea din localitatea 23 August, aici fiind înregistrate frecvent accidente rutiere grave.

Fiind un drum intens circulat, mai ales în perioada sezonului estival, riscul de producere a unor accidente rutiere a rămas crescut.

„Serviciul Rutier din cadrul IPJ Constanța a făcut mai multe adrese către administratorul drumului pentru montarea de separatoare de beton pe anumite segmente ale DN39 și creșterea astfel a siguranței rutiere. O astfel de inițiativa, care a primit avizul Serviciului Rutier, este binevenita și poate avea, drept urmare, reducerea numărul accidentelor rutiere grave și deci, creșterea gradului de siguranță rutiera“ au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

La sfârșitul lunii octombrie, CNAIR a început montarea de parapete de beton pe DN39, de la ieșirea din localitatea 23 August spre Tuzla.

„Siguranţa rutieră reprezintă prioritatea zero a C.N.A.LR. SA, iar strategia şi misiunea sa vizează implementarea proiecte ce au în vedere scăderea numărului de decese cauzate de accidente rutiere, precum şi prevenirea si combaterea riscului rutier. Montarea de parapete separatoare de beton pe drumul național DN 39, se realizează în baza contractului derulat de CNAIR S.A., având ca obiect “Achiziția, transportul şi montajul/realizarea parapetelor rutiere din beton” cu finantare POIM, ce face parte din proiectul “Cresterea sigurantei rutiere pe drumurile cu 4 benzi de circulatie prin separarea sensurilor de circulație cu parapete rutiere din beton”“, au transmis reprezentanții CNAIR.

Lungimea totală a sectoarelor de drum pe care se realizează investiția este de aproximativ 11,4 km, DN 39, km 22+355- km 30+099, km 33+934- km 37+683, între localitățile Tuzla – 23 August și 23 August – Mangalia.

Costul total al investiției la lucrările în derulare de pe DN 39 este de 4.117.638,76 lei cu TVA.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța au precizat că în vederea îmbunătățirii sigurantei rutiere în zona în care se realizează investiția este prevăzută şi amenajarea unui sens giratoriu la km 26+900, intersecție cu drumul DC6 spre Costineşti/Schitu.

„Montajul de parapete rutier din beton prefabricat este prevazut pe sectoarele de patru benzi, în zona mediană. Pentru stabilirea acestor sectoare, în vederea montarii de parapete de beton pe zona mediană, se va analiza în funcție de lucrările existente în derulare, lucrări de investitii, amenajari/infiintari de intersecții giratorii, puncte de intoarcere, etc., cât şi în funcție de bugetele aprobate“, au precizat reprezentanții DRDP Constanța.

Cătălin Schipor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.