FOTO Pe stadionul „Ideal“ din Cernavodă s-a pus noul gazon și în tribune se montează scaunele

0
485
Lucrările la stadionul „Ideal“ din Cernavodă avansează. FOTO Primăria Cernavodă

Lucrările de modernizare ale stadionului “Ideal” din Cernavoda sunt în plină desfașurare. Modernizarea constă în transformarea fostului stadion Central al orașului, nefuncțional, într-un stadion modern, care va fi redat structurii urbane a localității.

Fiind unul dintre obiectivele de interes ale conducerii Administrației Publice Locale, noua viziune de dezvoltare a Complexului Sportiv din localitate ține seama de o serie de discipline sportive care se vor desfăşura cu public, precum și de condiții optime de antrenament pentru sportivi.

Proiectul cuprinde terenul de fotbal, o pistă de atletism, vestiare, punct medical de prim-ajutor, punct anti-doping, dușuri și toalete moderne. Suprafaţa totală a terenului este de aproximativ 8000 mp, iar pista de atletism este realizată pe 1000 mp. Instalația de nocturnă a stadionului, formată din patru stâlpi prevăzuți cu proiectoare cu sursă LED, va face ca stadionul nostru să fie comparabil cu stadioanele marilor cluburi din țară.

Noul stadion, ce va păstra aceeași denumire, este executat conform standardelor contemporane, fiind o investiție aşteptată îndelung de sportivi şi suporteri, deopotrivă. Stadionul va avea o capacitate totală de 700 de locuri, din care 7 pentru persoanele cu nevoi speciale. Până în prezent au fost finalizate într-o proporție destul de mare lucrările la noua tribună, parțial acoperită, acolo unde vor funcționa spații pentru presă, vip, și loje. De asemenea, au fost finalizate lucrările de infrastructură ale terenului de joc, precum și lucrările de drenaj.

Saptămâna trecută a început montarea gazonului natural, tip rulou, după ce, în prima fază, s-a procedat la îndepărtarea vechiului gazon, decopertându-se fâşiile de iarbă şi apoi s-a tasat nisipul pentru amenajarea noii suprafeţe de joc. Pe toată suprafața terenului a fost realizat un sistem de irigație pentru tratarea și menținerea corespunzatoare a gazonului. De asemenea, de câteva zile au început și lucrările de montare a scaunelor din tribună, respectând toate cerințele necesare omologării.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.