FOTO Planurile Primăriei Tulcea cu terenurile pe care au fost garajele

0
2024
Garaje demolate în municipiul Tulcea. FOTO Primăria Tulcea

Nemulțumiți și revoltați, tulcenii au fost nevoiți să renunțe la spațiile de depozitare create în ceea ce ar fi trebuit să fie garaje auto. Pe viitor, Primăria Tulcea ia în calcul și expropierea celor care au garaje pe terenuri private.

Vestea desființării garajelor din municipiul Tulcea nu a fost bine primită de către localnicii vizați direct de decizie. În cele din urmă, cu toate vociferările și amenințările de dat în judecată, tulcenii au înțeles situația și s-au conformat. Deja două zone sunt eliberate aproape în totalitate de construcții, iar la o a treia se așteaptă ca ENEL-ul să debranșeze de la rețeaua electrică construcțiile pentru a se începe demolarea lor.

Stadiul desființării constructiilor provizorii cu funcțiunea de garaje este următoarea:

Situația primelor 3 loturi:

1. Aleea Merișor

  • Toate garajele au fost desființate și au fost preluate toate amplasamentele.

2. Aleea Meduzei (E3)

  • Mai este un singur garaj in picioare. Suntem în curs de preluare a tuturor terenurilor.

3. Strada Mărășești

  • Toți proprietarii garajelor doresc sa le desființeze, însă așteapă rezilierea contractului de către ENEL. Deși nu a fost desființat niciun garaj, toate au fost eliberate.

Reprezentanții Primpriei Tulcea au precizat că deja au fost solicitate intabulari pentru aceste trei loturi.

„Pe termen scurt, aici sunt în pregătire proiecte și execuție de parcări la sol. Unde terenul ne pemite, pe termin mediu, respectiv pe strada Marășești și Aleea Meduzei vom face proiect de suprastructură, pentru a mai crea un nivel de parcare. Acolo unde este posibil, pe termen lung, avem în vede realizarea de parking-uri moderne cu capacitate mare, multifuncționale“, a declarat Ștefan Ilie, primarul Tulcei.

Acesta a mai precizat că se ia în calcul, în zona de centru, acolo unde există garaje, chiar și pe teren privat, să se desființeze și să fie transformat în parcare, spațiu verde sau loc de joacă. Acest lucru se va întâmpla respectându-se pașii legali, proprietarii urmând a avea loc o expropiere justă.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.