FOTO Primarul Ștefan Ilie, hotărât să facă curat „peste tot“ în municipiul Tulcea

0
122
Curățenie în municipiul Tulcea. FOTO Primăria Tulcea

În urma autosesizani autorităților publice locale sau a unor sesizări venite din partea cetățenilor, Primă Tulcea a luat masuri pentru igienizarea unor terenuri aflate în proprietatea unor entități publice sau private.

Proprietarii sau deținătorii legali au obligația de a întreținere imobilele, terenurile, incintele, curţile şi împrejmuirile acestora, instalațiile aferente, locurile de depozitare aflate pe proprietate, cale de acces şi rigolele aferente.

În cazul nerespectăni acestor mäsun, autoritățile publice locale pot declanșa actiunea de curățare și igienizare pe cheltuiala proprietarilor.

Până în prezent, au făcut obiectul unor sesizări peste 50 de proprietăți, pentru care s-a dispus declanşarea demersurilor în vederea igienizări. Unii proprietari au luat măsuri, în cazul celorlalți s-a continuat cu procedura operațională pentru curățarea și igienizarea proprietății pe cheltuiala proprietarului. În continuare, pentru alte

“Ne dorim un oraș curat, în fața blocului, casei, în parc, pe stradă, peste tot. Dar, „peste tot“ înseamnă și zonele mărginașe, dealurile, văile, pădurile și apele din jur. Acolo, unde tot noi, aruncăm orice, unde nu ne vede nimeni, unde e mai comod decât la punctele de colectare, unde nu prea locuim și unde uităm că „peste tot“ e Tulcea.

Acolo e gunoiul nostru de sub preș.

Avem o procedură pentru asta și ținem foarte mult la respectarea ei: identificăm terenurile cu deșeuri abandonate, proprietarii sau utilizatorii privați sau publici, avertizăm, amendăm sau igienizăm pe cheltuiala acestora.

Zonele Vărărie Baltă, lângă Cimitirul nou, Gara de mărfuri, fosta rampă pentru deșeuri industriale, fostul poligon auto, Gel&Co, Tudor Vladimirescu, Rogozului, Fabricilor, Bacului, Orizontului, intrările Taberei, Prislav I, Agighiol sau Murighiol, sunt doar câteva exemple de „peste tot“.

Educația generală precară este cauza și nu e doar a unui grup sau doar a unora dintre noi, este a noastră, a tuturor.

Iar noi, dacă dorim cu adevarat să ne protejăm natura, orașul, căminul și să avem ce lăsa copiilor noștri, trebuie să acceptăm că mai avem mult de învațat pentru a ne forma deprinderea de a nu mai arunca „peste tot“ gunoiul produs.

Nu e o luptă cu morile de vânt. Nu e o muncă în zadar. Într-un fel sau altul, de bunăvoie sau nevoiți, vom diminua continuu acest fenomen, „peste tot““, a subliniat primarul Ștefan Ilie.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.