FOTO Sesizare penală a Gărzii de Mediu după depistarea unei gropi clandestine de deșeuri și un focar de infecții la Săcele

0
965
Control al Gărzii de Mediu în Săcele. FOTO GNM

În urma sesizărilor primite din partea cetățenilor și a informaților postate în mediul on – line în care erau semnalate depozitări necontrolate de deşeuri în comuna Săcele, județul Constanța, comisarii Gărzii de Mediu Constanța s-au deplasat pe teren

Cu această ocazie au identificat, pe o suprafață de cca 1.000 mp, o groapă clandestină cu deșeuri amestecate (plastic, sticlă, ambalaje, gunoi de grajd, deșeuri din materiale de construcții, deșeuri provenite din dezmembrări auto, etc).

Pe una din laturile acestei gropi, deșeurile erau acoperite cu un strat de nisip, pământ și praf de culoare gri, nivelat cu utilaj. Totodată, într-o altă zonă din aceeași localitate (fostul IAS), au fost identificate depozitări necontrolate de deșeuri amestecate, dispersate pe o suprafață de cca. 200 mp.

Comisarii GNM au dispus, în sarcina UAT Săcele, salubrizarea zonelor pe care au fost identificate depozitări ilegale de deșeuri, până la data de 30.08.2022, cu asigurarea trasabilității a acestor deșeuri, de la preluare până la valorificare/eliminare prin operatori autorizați. Totodată, au impus montarea unor plăcuțe de avertizare privind interzicerea abandonării deșeurilor în aceste zone.

Întrucât, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor faptele constatate constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani, sau cu amendă, comisarii GNM au înaintat o sesizare penală către organele în drept.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.