FOTO. Un tren a deraiat din cauza ploilor care au surpat terasamentul căii ferate

0
334

Ploaia a făcut ravagii în județul Vâlcea, în noaptea de luni spre marți, 5 ianuarie a.c., iar din această cauză traficul feroviar a fost întrerupt pe ambele fire de circulaţie între Călimăneşti şi Cozia.

Ploaia a “spălat” terasamentul căii ferate, un tren a deraiat, dar, din fericire, călătorii au scăpat nevătămați, informează Compania Natională de Căi Ferate CFR SA.

Trenul, care circula pe ruta Râmnicu Vâlcea – Sibiu, avea în compunere 2 vagoane. Din cauza scurgerilor de pe versanţi, pe firul de cale ferată au ajuns aluviuni care dus la deraierea locomotivei şi a primului vagon.

În tren se aflau nouă călători care nu au suferit vătămări. Calea ferată a fost afectată prin depunere de aluviuni şi spălarea terasamentului pe ambele şine, pe o distanţă de aproximativ 300 de metri.

„Azi noapte, în jurul orei 03:30, din cauza aluviunilor căzute de pe versant, roţile locomotivei şi ale primului vagon ale trenului Regio 2069, care circulă pe ruta Râmnicu Vâlcea – Călimăneşti – Sibiu, au escaladat şina şi au rulat până la oprire în afara acesteia. În tren se aflau 9 călători. La acest moment, cinci trenuri ale CFR Călători sunt afectate din cauza condiţiilor meteo din zonă”, menţionează CFR Călători, într-un comunicat.

Din cauza grohotișului depus și a terasamentului spălat de torenți, au fost închise ambele fire de circulație, începând de marți, ora 7.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.