FOTO Viceprimarul municipiului Tulcea, George Şinghi a făcut un drive test cu un autobuz electric

0
624
George Şinghi a testat un autobuz electric. FOTO George Şinghi

Municipiul Tulcea este tot mai aproape de introducerea pentru transportul public în comun, autobuze electrice. O parte din mijloacele de transport vin de la Ministerul Dezvoltării, iar cealaltă va fi achiziționată de către administrație.

În acest scop, viceprimarul municipiului, George Şinghi am participat la o prezentare și la un tur de test al unui furnizor de autobuze electrice. Cu această ocazie s-a discutat cu producătorul despre autonomia și fiabilitatea acestor vehicule, despre comportamentul lor în exploatare, în situațiile zilnice.

„Autonomia reală în cele mai vitrege condiții depășește 220 km, traseul maxim parcurs de un autobuz în Tulcea fiind de 150km. Autobuzele vor fi încărcate în timpul nopții în depou, existând posibilitatea de încărcare rapidă în stațiile capăt de linie. Ca experiență a cetățeanului, aceste autobuze nu diferă major față de cele clasice, însă silențiozitatea, emisiile 0 de noxe și costul redus de funcționare per kilometru sunt avantajele de neegalat ale unui astfel de vehicul modern. Primăria Tulcea are în desfășurare în perioada imediat următoare o licitație pentru achiziția a 20 de autobuze electrice de 10m lungime. Le urăm succes tuturor participanților. Un alt lot de 10 autobuze cu lungimea de 10m, 10 stații lente de încărcare și 3 stații de încărcare rapidă a fost atribuit printr-o licitație organizată de Ministerul Dezvoltării“, a precizat viceprimarul municipiului Tulcea.

Primăria Tulcea are de asemenea în plan extinderea rețelei de stații de încărcare rapidă pentru automobile, precum și un proiect de înființare al unui parc fotovoltaic pentru asigurarea parțială a consumurilor din domeniul public.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.