FOTO VIDEO Gara CFR Constanța, investiții și secrete

1
2823

Gara CFR din Constanța, actuala gară, a fost dată în folosință în 1960, la o sută de ani după ce a fost construită prima gară, cea amplasată pe locul actualei Judecătorii. O clădire modernă pentru acele timpuri și cu un salon oficial pentru personalitățile politice ale vremii, construit în apropiere. La începutul anilor 2000, se decide modernizarea și extinderea clădirii existente, printr-un împrumut de la BERD și astfel apar clădiri noi, cu spații comerciale și săli multifuncționale, adânc construite, la aproximativ 15 metri sub nivelul peroanelor.

În partea stângă a clădirii Gării CFR Constanța se află o construcție mică în care în prezent funcționează un fast food, dar puțini sunt cei care știu că aici a fost Salonul oficial. De aici, înainte de anii 90 când transportul feroviar era primordial, mai marii Partidului Comunist plecau la congresele din București. Un scuar permitea mașinilor să tragă în fața scărilor, de unde comuniștii de frunte intrau în salon, unde aveau canapele, fotolii și alte mijloace de relaxare până când urcau în trenul spre București de la linia I. Evoluția autoturismelor a dus la căderea pe locul secund al transportului pe calea ferată și niciun ales al poporului nu a mai vrut să plece la capitală cu trenul și implicit, clădirea și-a pierdut utilitatea. Mulți ani, colțurile sale au fost folosite ca toaletă publică pentru trecători, șoferi e taxi și oameni fără adăpost. A fost închiriată și i-a fost schimbată destinația, dar și situația.

În ceea ce privește Gara propriu – zisă, în anii 2000 s-a decis modernizarea acesteia prin dezvoltarea activității comerciale pentru a se reduce astfel costul de întreținere. Fiind vorba de perioada pre UE, s-a accesat un împrumut prin Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare – BERD. Acest lucru s-a întâmplat la Constanța, Iași, Craiova ș.a.

În Constanța, cu puțin peste 48 milioane lei fără TVA, s-au construit două noi corpuri A și B, cel vechi, central rămânând cu indicativul C. În corpul B s-au mutat casele de bilete, biroul de informații și alte spații administrative, dar s-au creat și câteva spații comerciale pe peron. În corpul C, în locul caselor de bilete s-au înființat spații comerciale, iar celebrul restaurant a fost desființat. În ceea ce privește corpul A, aici proiectul a fost unul spectaculos. Nu s-a construit numai la suprafață ci și sub pământ. În spatele pereților de sticlă și sub spațiile comerciale sunt construite două săli multifuncționale ce pot fi săli de conferință, săli de cinema, ori altceva ce se pretează la o sală tip amfiteatru și cu o acustică deosebită, cu foaier, garderobă, bufet, lift și spații sanitare. De la terminarea construcției, în 2009, doar una dintre săli a fost închiriată și asta în ultimii ani, unui cult religios.

Celelalte spații nu au prea mare căutare, mai ales că din perioada pandemiei mulți agenți economici au renunțat la afaceri. Acum, chiar dacă ar vrea să redeschidă, locurile de parcare puține din zona Gării, dar și costul acestora îi dezarmează pe mulți.

Despre toate aceste subiecte, în detaliu, dar și alte aspecte ale investițiilor din Gara CFR Constanța am discutat cu Liviu Bardă, șef Proiecte din cadrul CFR Infrastructură Constanța într-un interviu pe care îl puteți urmări mai jos.

Cătălin SCHIPOR

1 COMENTARIU

  1. Din punctul de vedere a unui calator care vine cu trenul la Constanța ,prima impresie e dureroasă. El trebuie sa se chinuie sa coboare treptele cu valizele în mână. Nu exista lift sau trepte rulante pentru a coborârea în tunel. Nici măcar o rampa pe cară sa cobori o valiza cu roti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.