FOTO VIDEO Interviu cu maistrul militar Roxana Chihaia, mamă și scafandru militar de luptă

0
869

Are doi copii, dar și o carieră de invidiat în Forțele Navale. A visat la la aceste momente de când era copil, iar acum a ajuns în liga profesioniștilor – este scafandru militar de luptă: se scufundă la adâncimi considerabile, sare cu parașuta, face alpinism. De curând a bifat o premieră pentru Forțele Navale Române: a făcut parte dintr-o echipă de boarding în cadrul unui exercițiu militar internațional.

La începutul anului 2022, maistru militar clasa a II-a Roxana Chihaia a devenit prima femeie scafandru militar care a făcut parte dintr-o echipă de boarding, într-o misiune internațională a Forțelor Navale Române, marcând astfel o premieră în istoria maiștrilor militari de marină.

A absolvit Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale în anul 2008 ca șefă de promoție. Și-a început cariera în cadrul Divizionului 175 Nave Scafandri, unde activează de 14 ani ca scafandru aeropurtat. La începutul anului a încadrat o funcție de scafandru de luptă în cadrul echipei de boarding pe timpul misiunii EUNAVFOR MED IRINI sub egida UE la bordul Puitorul de Mine (PMn. 274) Viceamiral Constantin Bălescu. Este brevetată scafandru militar și încadrată în prezent la Secția Scafandri de Luptă de Incursiune a Forțelor Navale.

Despre alegerile făcute, despre viața în uniformă și cea de familie, despre provocări și reușite puteți urmări în interviul de mai jos cu maistrul militar Roxana Chihaia.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.