FOTO VIDEO Invazie de lăcuste în Greci, județul Tulcea. A fost întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență

0
2080
Invazie de lăcuste în Greci, Tulcea. FOTO Primăria Tulcea

Imagini apocaliptice în zona Greci – Măcin, județul Tulcea. O colonie de lăcuste au invadat zona cunoscută drept „Slatina“. Pentru căutarea unei soluții, a fost întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Primăria Greci i-a avertizat pe locuitori.

În zona Slatina ne confruntăm cu invazie de lăcuste.Am luat legătura cu toate autoritățile și suntem în așteptarea confirmării substanțelor active ce vor fi folosite pentru eliminarea insectelor.Cel mai probabil în cursul zilei de vineri va avea loc stropirea din elicopter.Rugăm deținătorii de albine din zona respectivă să urmărească anunțurile noastre pentru a ști exact când va avea loc dezinsecția“, a transmis Primăria Greci.

Pentru găsirea unei soluții, a fost întrunit CJUS în ședință extraordinară și s-a hotărât necesitatea intervenției în regim de urgență în vederea îndepărtării riscului cauzat de invazia de lăcuste de pe raza unităților administrativ teritoriale Măcin și Greci din județul Tulcea.

În această dimineață am dispus de urgență o ședință CJSU și am dat hotărârea de inițiere a procedurii de combatere a dăunătorilor.În cel mai scurt timp, prin mijloace aviatice se va efectua dispersare substanței de combatere a dăunătorilor în arealul afectat.În perioada următoare, o comisie va evalua pagubele ( suprafață, zona afectată, număr de fermieri) și vom face demersurile necesare”, precizează prefectul Alexandru Dan Munteanu.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.