FOTO VIDEO Președintele CJ Constanța a inaugurat lucrările de reabilitare a DJ 226 Mihai Viteazu – Istria – Săcele – Corbu

0
1325

Consiliul Județean Constanța a demarat un amplu proiect la capitolul infrastructură și circulație rutieră. Este vorba de o investiție de peste 107 milioane lei pentru reabilitarea Drumului Județean 226 ce face legătura între DN 22, Constanța – Tulcea și zona Rezervației Biosferei Delta Dunării, cu plajele sălbatice și atracții turistice și zona de nord a litoralului constănțean, Năvodari și Mamaia. Practic, acest drum îi va ajuta pe turiștii care vin dinspre zona Moldovei sau a județului Tulcea, dar și pe transportatorii ce au relații economice cu Rafinăria Petromidia, scurtând astfel ocolul de pe Drumul Național.

Marcarea începerii lucrărilor a avut loc în dimineața de 6 octombrie, în comuna Mihai Viteazu, cea care este poarta spre DN 22, în prezența președintelui și vicepreședintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și Petre Enciu, a primarilor localităților de pe ruta DJ 226 și care vor beneficia de aceste lucrări, dar și a constructorului.

„Asistăm la un proiect foarte – foarte important, pentru județul nostru și în special pentru zona costieră. Acest proiect – DJ 226, după multe și multe zbateri, în sfârșit astăzi, inaugurăm și am dat ordinul de începere. Mai întâi de toate mulțumesc primarului Grameni pentru că (…) a fost cel mai operativ și s-a organizat foarte bine. Am vrut să mă asigur că chiar începe chiar astăzi, pentru că ați văzut, de foarte multe ori asistați la inaugurarea unor proiecte care doar încep și nu se mai termină niciodată. Le cer constructorului și astăzi va trebui să îmi prezinte, pe lângă termenele de execuție și graficul de execuție, pentru că decontarea se va face în funcție de acesta. Vă asigur că începând cu săptămâna viitoare, la fiecare sfârșit de săptămână, cum e și la DJ 223, am pe masa mea un raport de activitate cu privire la îndeplinirea graficului de execuție“a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Proiectul are o valoare de finanțare de 107.282.416,77 lei și 12 luni termen de execuție.

Vă garantez că el se va executa. Eu, împreună cu echipa mea ne vom preocupa zi de zi, săptămână de săptămână ca acest grafic de execuție să fie implementat așa cum scrie în contract“ a subliniat Mihai Lupu.

Acest proiect se alătură un altuia deja demarat și care prevede reabilitarea a altor câțiva zeci de kilometri de Drum Județean.

„Vorbim de reabilitarea a 53 de km de drum județean, dacă luăm în considerare și proiectul la care am emis ordinul de începere acum câteva luni la DJ 223, vorbim de 90 de kilometri aflați practic în lucrări la Consiliul Județean. Sunt proiecte foarte importante, ele realizează peste 200 milioane de lei, finanțate prin fonduri europene. Ele accesiblizează foarte mul zona de Deltă, dinspre Năvodari, Corbu, Plaja Vadu, vorbim de acces în Grindul Lupilor mai ușor, de acces spre Gura Portiței.“, a precizat Petre Enciu.

Acesta a mai spus că în prezent este în faza de proiectare și reabilitarea DJ 226 A și B, de la Tariverde la Crucea, un proiect finanțat tot prin fonduri europene.

În ceea ce privește mobilitatea și infrastructura rutieră din județ, planurile Consiliului nu se termină aici, mai ales că situația actuală nu este una tocmai fericită.

„Ne gândim la drumul care face legătura între Techirghiol și Pecineaga. Este un drum paralel cu DN 39, iar rolul său este unul extrem de serios. Acesta va descarca traficul spre sudul itoralului. (…) Astăzi identificăm unde sunt probleme. Unde nu avem cadastru, unde sunt suprapuneri, unde este necesară exprpopiere, iar la sfârșitul anului să știm exact care este starea și ce avem de făcut. Sunt 60 kilometri de drumuri de pământ. Inadmisibil! Alți 250 kilometri de drumuri județene la care perioada de exploatare este expirateă“ a precizat președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu.

Demararea proiectului nu a putut decât să îi bucure pe edilii care împart acest Drum Județean.

„Este un vis îndeplinit al meu pe care de mult îl așteptam. Bine că s-a realizat acest proiect. Este un drum foarte aglomerat, foarte circulat și este păcat de drumul care este la ora actuală. Aștept acest proiect de când sunt primar de 21 și de 15-16 ani tot încerc să rezolv“ a spus Gheorghe Grameni, primarul din Mihai Viteazu.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.