FOTO VIDEO Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu a inaugurat Târgul de Crăciun, „Și pentru ei vine Moșu“, un eveniment al copiilor cu nevoi speciale

0
177
Președintele CJ Constanța a inaugurat târgul de Crăciun. FOTO Cătălin SCHIPOR

La intrarea în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, în fața Delfinariului a fost inaugurat Târgul de Crăciun „Și pentru ei vine Moșul!”. O inițiativă a președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și care este dedicat copiilor cu nevoi speciale din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a fost cel care a „spart gheața“ la târgul deschis în perioada 21-23 decembrie, în curtea CMSN, în fața Delfinariului. A cumpărat de la fiecare stand deschis câte ceva – obiecte hand made realizate de către copiii din Centrele de Educație Incluzivă „Albatros”, „Maria Montessori” și „Delfinul”, iar apoi a donat tot ceea ce a cumpărat, pentru ca astfel să se strângă mai mulți bani pentru copii cu nevoi speciale.

După ce președintele Consiliului Județean a făcut turul standurilor, elevii Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” din Constanța, au ținut un scurt moment artistic, cu colinde și cântece tradiționale.

„E mai emoționant pentru mine pentru că am venit la acest târg, gândindu-mă că și ei, copiii aceștia cu dizabilități sunt ai noștri și merită atenția noastră. Cu multă dibăcie au făcut, sub îndrumarea profesorilor, fel de fel de lucruri de mână, care simbolizează ceva pentru ei, pentru noi. Este foarte important ca la aceste sărbători să ne gândim la ei, să îi includem, nu să îi excludem. Cel mai important lucru, solidaritatea și unitatea trebuie să ne anime și să ne aducă pe toți la olaltă și să fim un exemplu pentru alții“, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

După momentul artistic și declarații a urmat un spectacol al delfinilor și o vizită în Microrezervație.

Pe toată perioada târgului, accesul în Microrezervație, Expoziția de păsări exotice și Delfinariu este gratuită, dar accesul se face doar pe baza certificatului verde sau al celui de trecere prin boală, sau pe baza unui rezultat negativ al unui test PCR, realizat cu cel mult 48 de ore în urmă.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.