FOTO VIDEO RAEDPP și Primăria Constanța, acțiune comună de plantare a zeci de pomi în cartierul Henri Coandă, cu ajutorul locatarilor zonei

0
406

Chiar dacă Henri Coandă este un cartier cu locuințe sociale, nu înseamnă că nu poate arăta decent. Câteva zeci de frasini, tei și paltin argintiu au fost plantați de către conducerea RAEDPP Constanța pentru a înfrumuseța zona.

Mereu este nevoie de mai mult verde, de mai mulți pomi pentru a ne oferi pe lângă oxigen și umbră în zilele toride. Pentru că încă mai permite timpul, conducerea RADEPP Constanța a decis plantarea a 53 de pomi – 20 de frasini, 13 tei și 20 de paltini argintii în cartierul Henri Coandă, sponsorizare de la o societate comercială.

Directororul RAEDPP, Teo Hira a participat personal și a supravegheat acțiunea de plantare a pomilor.

„Avem o campanie de plantare a arborilor, după cum bine știm, este ultima sută de metri când mai putem planta în perioada aceasta. Toată această activitate face parte dintr-o amplă acțiune de integrare socială. Aceasta, din punctul nostru de vedere, se situează pe două paliere: palierul educativ, și ceea ce se întâmplă aici, e limpede că are și un caracter educativ și al doilea palier, coercitiv să îi spunem așa. În acest moment montăm în Henri Coandă un sistem de camere de supraveghere format din 297 de camere, împărțit în 33 de subsisteme, conectat la un dispecerat, la un centru ce comandă și control, conectat la rândul său la dispeceratul de ordine publică al Poliției Locale și la Poliția Națională“, a declarat directorul RAEDPP Constanța, Teo Hira.

Pentru a se combate faptele antisociale, în cartier există un post permanent al Poliției Locale, plus altele în patrulă. Acestea vor avea în sprijin, un complex sistem de supraveghere.

„Situația este una delicată, dar Poliția Locală Constanța face eforturi concentrate pentru a asigura un climat de ordine și liniște publică. Sistemul de monitorizare va veni în sprijinul nostru și împreună cu patrulele pe care le avem zilnic în această zonă, sperăm să reușim să combatem toate fenomenele și toate faptele antisociale din această zonă“ a precizat Ionuț Dumitru, directorul Poliției Locale Constanța.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.