FOTO Zeci de autobuze electrice pleacă din Portul Constanța către Primăria Municipiului București

5
15307
Autobuze electrice pentru bucureșteni. FOTO Eastship

Firma de transport agabaritic Eastship efectuează săptămâna aceasta transportul a 30 de autobuze electrice ce vor fi folosite pentru transportul public bucureștean.

Autobuzele sunt parte dintr-o comandă totală de 200 bucăți. Potrivit datelor transmise de PMB în iunie, conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului, vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate anul următor.

Noile autobuze electrice sunt din gama de 12m lungime și au autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat.

Valoarea totală estimată pentru achiziționarea celor 100 de autobuze electrice este de 304.670.300 lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

M.M.

5 COMENTARII

  1. La București încă nu sa decis un câștigător și plus de asta culoarea lor va fi verde. Asa ca va rog frumos nu mai dezinformați.

  2. Problema e că iarna bateriile lor se vor descarca rapid, la fel cum pățim noi cu smartphone-urile. Abia vor ieși din garaj 100% incarcate, ajung la primul semafor și pac bateria e la 0%

  3. Vedeți că ați cam încurcat contractele! Autobuzele din imagini NU SUNT nici pentru STB SA, NICI pentru STV SA. Acestea vor fi livrate celor de la RAT Craiova.
    Pe viitor, mai mare atenție și căutați surse sigure, nu mai întrebați habarniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.