Fregata Regina Maria a intervenit pentru căutarea marinarului dispărut după scufundarea navei ucrainene

0
390
Fregata ”Regina Maria”

Centrul Maritim de Coordonare din subordinea Autorității Navale Române a transmis, joi, 11 martie a.c., către Statul Major al Forțelor Navale o solicitare de intervenție, pentru căutarea și salvarea unei persoane dispărute în Marea Neagră.

După scufundarea navei „Volgo Balt 179“, cu pavilion Insulele Comore, la aproximativ 77 mile marine nord-est de capul digului de sud al Portului Constanța, Centrul Maritim de Coordonare a solicitat Statului Major al Forțelor Navale o solicitarea de intervenție pentru căutarea și salvarea unei persoane dispărute în Marea Neagră.

Contraamiralul Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale, a dispus, imediat, măsuri pentru deplasarea fregatei „Regina Maria“ și participarea acesteia la operațiunile de căutare și salvare.

Fregata „Regina Maria“ are la bord un elicopter Puma Naval, dotat cu echipamente speciale de salvare şi supravieţuire (troliu electric, targă şi coş de salvare, instalaţie de flotabilitate, far de căutare, barcă, veste de salvare cu kit de supravieţuire, baliză de urgenţă), precum și o grupă de scafandri pregătită pentru intervenție.

Forțele Navale Române sunt în măsură să execute misiuni de căutare și salvare a vieților omenești pe mare, în condiții deosebite și în cazul producerii unor catastrofe, la solicitarea autorităților publice cu atribuții în domeniu.

UPDATE H 20.55

„În acest moment elicopterul Puma Naval 141 a încheiat misiunea de căutare in raionul alocat prin planul de căutare de către MRCC Constanta. F222 este În apropiere de zona de căutare, unde, la aceasta ora, este nava MAI 0201″, au transmis reprezentanții SMFN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.