FRO, lider de proiect pentru reunirea sporturilor europene înrudite

0
233

O nouă veste bună pentru Federația Română de oină. Forul care păstorește sportul nostru național va fi lider de proiect pentru reunirea sporturilor europene înrudite.

Împreună cu încă trei organizaţii din Europa Centrală și de Est, respectiv una din România, una din Ungaria şi una din Polonia, FRO a câştigat spre finanţare prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene proiectul „Reunirea sporturilor tradiționale cu baston”.

Proiectul îşi propune să contribuie la popularizarea sporturilor tradiționale cu baston în rândul tinerilor. Concret, cele 4 organizaţii partenere se vor concentra pe explorarea sporturilor tradiționale cu baston şi minge mică din țările lor, respectiv oina – România, meta – Ungaria şi palant – Polonia, vor identifica asemănările și originile culturale ale acestor sporturi și le vor promova în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani.

Proiectul se va derula pe durata a 2 ani de zile și va începe la 01.01.2021.

 Scopul final este crearea unei Asociații Europene a sporturilor tradiționale cu baston și a unei broșuri cu regulile de joc pentru fiecare sport în parte.

Cele patru organizații care vor fi partenere în acest proiect sunt: Federația Română de Oină (România), Ingens Risus (România), Legaramlat Nonprofit kft. (Ungaria), și Institute for the Development of Sport Education (Polonia).

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.