Gabriel Ciobanu încă nu poate fi viceprimarul comunei Agigea: instanța i-a respins acțiunea

0
703
Gabriel Ciobanu

Războiul din administrația publică locală de la Agigea continuă. De ceva timp, acesta s-a mutat în instanță, iar judecătorii s-au pronunțat, în urmă cu câteva zile, pe fondul cauzei.

În speță, Gabriel Ciobanu (USR) a fost ales pentru postul de viceprimar, în cadrul Consiliului Local, însă primarul Cristian Cîrjaliu a contestat numirea acestuia pe funcția respectivă. Mai departe, Gabriel Ciobanu s-a adresat judecătorilor Tribunalului Constanța, solicitându-le să-l repună pe funcția de vice.

Numai că, pe data de 29 aprilie, instanța de fond a respins acțiunea lui Ciobanu.

Respinge, ca neîntemeiate, excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a pârâtului SECRETARUL GENERAL AL COMUNEI AGIGEA şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI AGIGEA, COMUNA AGIGEA şi PRIMARUL COMUNEI AGIGEA. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul în contradictoriu cu pârâţii. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunțată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 29.04.2021”, se arată în încheierea de ședință.

Cu alte cuvinte, Ciobanu încă nu poate fi numit viceprimar, dar nu poate da în judecată nici administrația locală, așa cum reiese din minuta ședinței de judecată. Singura șansă a acestuia este recursul, dat fiind că hotărârea Tribunalului nu este definitivă.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.