Gabriel Coteanu rămâne sub control judiciar

0
563
Gabriel Coteanu, șeful Poliției Eforie. FOTO Facebook

Fostul comandant al Poliției Eforie, comisar-șef Gabriel Coteanu, rămâne sub control judiciar. Judecătorii i-au respins cererea de revocare a măsurii preventive.

Decizia aparține Tribunalului Constanța care a decis, luni, 26 aprilie, menținerea măsurii preventive a controlului judiciar, în dosarul în care fostul comandant al Poliției Eforie este bănuit de unele fapte de corupție, respingând, totodată, cererea de înlocuire a acesteia. Totuși, decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel.

Minuta instanței:

Respinge ca neîntemeiată solicitarea inculpatului de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luat faţă de inculpatul Coteanu Cornel Gabriel (…) prin ordonanţa procurorului din data de 31.08.2020 dată în dosarul de urmărire penală nr. 28/P/2019 (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 26.04.2021, ora 11,00”, se arată în încheierea de ședință.

Comisarul-șef de Poliție Gabriel Coteanu este bănuit pentru că ar fi avut legătură cu grupurile de vânzători ambulanți de pe plajă, mare parte dintre aceștia fiind veniți din țară. Mai exact, anchetatorii spun că, în calitate de șef al Poliției Eforie, Coteanu ar fi perceput unele ”taxe” de la cei care îi coordonau pe vânzătorii de porumb fiert. Dosarul vizează mai multe persoane implicate, printre care se numără și un traficant de droguri, care au încheiat acorduri de recunoaștere, arătând cu degetul spre Coteanu. Însă, între timp au apărut indicii precum că, de fapt, toți aceștia au ales să-și ușureze situația și să scape de unele acuzații, arătând cu degetul spre șeful Poliției, Gabriel Coteanu.

Instanța va decide, la sfârșitul cercetării judecătorești, gradul de implicare al fiecăruia. Pentru moment, nici nu s-a stabilit data primului termen de judecată.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.