Gabriel Matyas din Cobadin, cunoscut ca ”Pistolarul de la Filicori”, a fost condamnat

0
18718
Gabriel Matyas a fost trimis în judecată pentru incidentul de la Filicori

Gabriel Matyas, tânărul din Cobadin intrat în atenția oamenilor legii după răfuiala din noiembrie 2020, din zona Filicori din Constanța, a scăpat de unele acuzații. Asta pentru că părțile adverse și-au retras plângerile. Totuși nu a scăpat de faptele pentru care a fost trimis în judecată, reținute din oficiu de anchetatori.

Devenit cunoscut ca ”Pistolarul de la Filicori”, Gabriel Matyas a fost trimis în judecată, inițial, exact în urmă cu un an, în ianuarie 2021, de pentru mai multe fapte penale, printre care se numără: uzul de armă fără drept, tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri și alte violențe, respectiv distrugerea.

Cei cu care s-a răfuit într-un loc public din Constanța sunt Alexandru Ciocan și Șerban Andrei Valentin, din Medgidia, cunoscuți, la rândul lor, pentru scandalurile provocate, fiind cercetați separat în alte dosare.

În ceea ce-l privește pe Gabriel Matyas, instanța de fond – Judecătoria Constanța – a constatat încetarea procesului penal pentru infracțiunile de loviri și alte violențe, respectiv distrugere, întrucât părțile adverse și-au retras plângerile prealabile. În schimb, judecătorii l-au condamnat pe Matyas la 8 luni de închisoare pentru uzul de armă și tulburarea liniștii publice. Pedeapsa a fost suspendată temporar, inculpatul având un termen de încercare de doi ani.

Totodată, potrivit sentinței, ”pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria/Consiliul Local Cobadin sau la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, pe o perioadă de 100 de zile”.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Așa cum au reținut anchetatorii în noiembrie 2020, „Polițiștii Secției 2 Constanța au fost sesizați pe 17 noiembrie 2020, cu privire la faptul că, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, un bărbat a folosit un pistol cu bile de cauciuc, în timpul unei altercații. Polițiștii l-au depistat pe cel în cauză la fața locului, iar, din primele verificări, a rezultat faptul că acesta deține permis de armă”, potrivit IPJ Constanța.

Tânărul a fost reținut, inițial, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, după care a fost propus pentru arestare, însă judecătorii au decis ca tânărul să fie plasat în arest la domiciliu.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.