Gabriel Monea este noul administrator public al judeţului Constanţa

0
1862

Se confirmă! Fostul consilier județean PNL Gabriel Monea va fi, începând de azi, 2 noiembrie, administrator public al județului Constanța.

“Voi semna azi decizia de preşedinte în acest sens”, a confirmat, pentru Focus Press, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu.

De precizat că, la nivelul județelor, președintele Consiliului Județean poate propune înființarea funcției de conducere de administrator public, în limita numărului maxim de posturi aprobate.

Persoanele care pot ocupa funcția de administrator public, de regulă, trebuie să fi absolvit studii superioare economice, administrative, tehnice sau juridice. Numirea în funcție a administratorului public se face prin dispoziția președintelui consiliului județean. Președintele CJ poate delega către administratorul public, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite. Eliberarea din funcție a administratorului public se face prin dispoziția președintelui CJ, după caz și intervine în următoarele situații: în situația în care durata contractului de management a expirat; ca urmare a condamnării definitive; în situația în care administratorul public nu își îndeplinește obligațiile stabilite în sarcina sa prin contractul de management; în alte situații prevăzute de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.