Gala Tânărului Actor HOP 2021 și-a anunțat câștigătorii

0
100
Gala HOP 2021. FOTO: Andrei Gîndac

Ediţia a XXIV-a a Galei Tânărului Actor HOP s-a încheiat sâmbătă seară, 4 septembrie a.c., la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. Tema ediţiei a fost Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual, iar concurenţii au pregătit momente inspirate de universul lui Ion Luca Caragiale: „Caragiale – o lume în mişcare“, „Ce lume! Ce lume! Ce lume!“ (O scrisoare pierdută). Pentru al treilea an, directorul artistic al Galei HOP a fost coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu.

Juriul concursului a fost format din Ioana Bogățan – actriţă, Ala Menșicov-Vutcărău – actriţă, Mihai Constantin – actor, Rodica Mandache – actriţă, Vava Ştefănescu – coregrafă.

Premiul „Ştefan Iordache“ – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei Oana Antonovici pentru „Caţa, Caţa, Caţaveanca“. Premiul a fost anunţat de coregraful Gigi Căciuleanu.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei Diana-Raluca Amitroaie pentru „Andrisantul Necunoscut“. Premiul a fost anunţat de actorul Mihai Constantin.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a fost acordat actorului Marin Lupanciuc pentru „Mă crezi?“ Premiul a fost anunţat de actriţa Ioana Bogăţan.

Premiul „Cornel Todea“ – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat trupei spectacolului „D’ale lu’ Aghiuţă“, cu Stela Cora, Andrei Cristea şi Lăcrămioara Soare.
Premiul este susţinut de familia Todea, începând cu ediţia a XVI-a. Premiul a fost anunţat de actriţa Ala Menşicov-Vutcărău.

Premiul „Sică Alexandrescu“ – Premiul special al juriului a fost acordat actorului Petru Marginean pentru „Repaus“. Premiul a fost anunţat de actorul Dragoş Ioniţă, câştigătorul premiului de anul trecut.

PREMIILE PUBLICULUI
Cea mai bună actriţă: Andrada Oltean
Cel mai bun actor: Marin Lupanciuc
Cea mai bună trupă de actori: „Memento uMori (I.L. Condoleanţe)“, cu Cezara Crețu, Andrada Oltean, Vlad Pelin și Alis Pelle.
Premiile au fost anunţate de Luana Pleşea, jurnalist cultural.

Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală – un premiu acordat de actriţa Dorina Lazăr (premiu găzduit) a fost acordat actriţei Andrada Oltean pentru „Pentru faptă, răsplată“. Premiul a fost anunţat de actriţa Daniela Nane.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.