UPDATE/GALERIE FOTO. Au reînceput lucrările pe șantierul din zona Lupoaică

0
2166

Enache și Stelian Bucovală, prin intermediul Bueno Comp S.R.L., au reînceput lucrările pe șantierul din zona Lupoaică, unde s-a iscat un scandal de proporții la începutul anului. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus revocarea măsurii de oprire temporară a lucrărilor desfășurate pe B-dul Tomis.

Deși la începutul anului s-a iscat un scandal de proporții din cauza șantierului din zona Lupoaică, unde Bueno Comp S.R.L. vrea să construiască o clădire de birouri pentru organizații neguvernamentale și alimentație publică în suprafață de maxim 5% din aria construită desfășurată – imobil S+P+3E-4E retras -, astăzi lucrările pentru această construcție au reînceput.

Comunitatea locală s-a sesizat din cauza zidurilor antice descoperite pe acest teren, a excavărilor de pe timpul nopții și a transportării pământului în care s-ar fi găsit și fragmente de obiecte arheologice în câmp (în afara orașului), și a fost deschis un dosar penal în urma plângerilor membrilor U.S.R. Constanța, potrivit cărora investitorul a distrus vestigiile arheologice, organele de cercetare luând măsura sistării construcției până la definitivarea cercetărilor.

Lucrările au reînceput astăzi, 27.10.2020, Stelian Bucovală declarând pentru Focus Press că „procurorul ne-a permis continuarea lucrărilor. Apoi, am depus documentele necesare la toate instituțiile implicate și am putut reîncepe lucrările“. Astfel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus revocarea măsurii de oprire temporară a lucrărilor desfășurate pe B-dul Tomis nr. 49A. Acestea se desfășoară conform autorizației de construcție nr. 1552/18.09.2019, emise de Primăria Municipiului Constanța.

Astăzi, pe șantierul din zona Lupoaică se afla un arheolog al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, care supraveghea desfășurarea lucrărilor.

„Firma are toate actele în regulă. A semnat un contract cu M.I.N.A.C. pentru supravegherea arheologică a lucrărilor, în data de 31.01.2020. Iar zilele trecute ne-a prezentat o copie după ordonanța Parchetului din 30.07.2002, prin care s-a dispus revocarea măsurii de oprire temporară a lucrărilor. Și Ministerul Culturii a emis, pe 20.10.2020, autorizație pentru supravegherea lucrărilor, prin Direcția de Patrimoniu Cultural. Arheologul Aurel Mototolea este prezent în permanență pe șantier și orice material arheologic descoperit va fi recuperat și adus la muzeu“, ne-a declarat dr. Sorin Colesniuc, managerul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

De menționat că ieri, 26.10.2020, mandatul de consilier județean P.N.L. al lui Enache Bucovală a fost validat de către Tribunalul Constanța, la cererea Secretarului General al Județului Constanța de validare a mandatelor supleanților pentru funcția de consilier județean.

UPDATE. Peste trei zile, pe 30.10.2020, vom afla dacă prima instanță va decide anularea autorizației de construire obținută de Bueno Comp S.R.L. în septembrie 2019, eliberată de Primăria Constanța. Procesul în acest sens a fost intentat, pe 28.01.2020, de Asociația Constanța Altfel, reprezentată de avocatul Felicia Ovanesian, la Tribunalul Constanta, și Primăria Municipiului Constanța fiind pârât în dosar. Dar procesul s-a strămutat la Tribunalul Tulcea, pe 27.04.2020, ca urmare a cererii lui Bueno la Curtea de Apel Constanța. Cauza s-a amânat de trei ori până acum, la instanța de pe malul Dunării, inclusiv pronunțarea, o dată.

Avocata Felicia Ovanesian a postat astăzi, deja, pe binecunoscuta pagină de socializare că lucrările au reînceput pe șantierul din zona Lupoaică.

„Treaba-i bună! S-au reluat lucrările la Lupoaică!
Tot cu camioane de mare tonaj care trec peste trotuare și spații verzi care să ajunga la terenul investitorului, cu 2 locuri de parcare blocate ca să poata trece peste trotuare etc!
Intrebari:
A. S-a rezolvat cu dosarul penal? Și titularul plângerii nu s a adresat instanței, nu?
B. Autorizația a fost eliberată fără ca terenul să aibă acces la drumul public?
C. Există autorizație de ocupare a domeniului public? Dar locurile alea 2 de parcare sunt plătite?“
, întreabă avocata Felicia Ovanesian.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.