Galerie FOTO. Două clădiri una lângă alta, în zona de la Lupoaică: “vecinul” lui Bucovală aşteaptă descărcarea arheologică, să construiască un P+4

0
2881

În urmă cu mai bine de un an, constănţenii se mobilizau în urma unui apel lansat pe Facebook, de salvare a vestigiilor găsite în zona Lupoaică. Sigur că nimeni nu a uitat (sau s-a uitat?) că în ianuarie 2020 se forma un lanţ uman în jurul şantierului care va deveni o construcţie a omului de afaceri Enache Bucovală. De atunci şi până în prezent, în ciuda reclamaţiilor şi plângerilor depuse de cei care contestau investiţia, lucrurile par să se fi aşezat: Bucovală va construi un imobil cu 4 etaje, iar asta pentru că a parcurs toţi paşii necesari.

După mai multe solicitări de clarificare inclusiv de la Ministerul Culturii, Bucovală a aflat că îi este permisă construcţia unei clădiri moderne, nu una în stilul celor vechi din Zona Peninsulară. Explicaţia este dată de faptul că imobilul cunoscut ca Palatul Justiţiei este, la rândul său, modern.

Acum, că ne revin în minte imaginile celor care s-au ţinut de mâini în jurul terenului săpat de la Lupoaică, ne întrebăm dacă nu cumva cetăţenii vor dori să afle detalii şi despre terenul învecinat. Nu este neapărat o noutate că pe terenul lipit de cel al lui Bucovală va fi edificat un imobil de birouri, P+4, dar sigur că aşteptăm cu toţii să aflăm ce vestigii vor descoperi reprezentanţii Muzeului de Istorie şi Arheologie la finalizarea descărcării arheologice. Detaliile despre şantier şi descărcarea arheologică pot fi aflate din următoarea imagine:

Numele beneficiarului, aşa cum este menţionat şi pe plăcuţa de identificare de la locul şantierului, este Cristea Nicolae:

În afară de lanţul uman în jurul terenului unde construieşte, ne mai amintim, parcă vag, încă ceva: iarbă pe ici-pe colo, o băncuţă parcă… Măcar există promisiuni, cel puţin din partea lui Enache Bucovală (nu ştim încă ce părere are Crista Nicolae), că vestigiile vor fi protejate şi că se va face un demisol (sau ceva asemănător) pentru un mini-muzeu accesibil oricui. Dar cum rămâne cu locurile de parcare? De fapt, nici nu e nevoie, având în vedere noul regulament al parcărilor (momentan în dezbatere), care prevede lucruri cu adevărat speciale în privinţa zonei la care facem referire.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.