Galerie FOTO Litoralul s-a transformat într-un adevărat furnicar: peste 150 de mii de turiști au venit la mare în acest weekend!

0
1652

Este aglomeraţie pe litoral! La restaurante, pe plaje şi în hoteluri, sute de mii de români se bucură de vacanţă. Turiştii au luat cu asalt mai ales sudul litoralului speriaţi de plajele prea late din Mamaia. În acest weekend sunt 150 de mii de turişti pe litoral, fără a-i lua în calcul pe cei care nu sunt cazaţi în unităţile înregistrate.

Vacanța turișiilor care au pornit spre litoral a început cu tradițională aglomerație de pe autostrada, mai ales în zona punctului de la taxare de la Feteșți. S-a mers bară la bară și pe drumul care leagă stațiunile de pe litoral.

Între Agigea și stațiunile din sud, cozile de mașini s-au întins pe câțiva kilometri, iar turiștii au fost nevoiți să aștepte zeci de minute în trafic.

Aglomerația se mută apoi pe plajă. La Eforie şi Năvodari vin anul acesta mulți dintre cei care preferau până acum Mamaia. După ce s-au lărgit plajele din nordul litoralului, acum se caută locuri pe nisip aproape de mare. Turiștii au căutat locuri unde să se pună la adăpost de căldura sufocantă.

Numărul mare de turișți le îngreunează munca salvamarilor. Este cea mai aglomerată perioadă din sezonul estival, spre mulțumirea hotelierilor. Reprezentanții din turism spun că în această perioadă sunt cazați aproximativ 150 de mii de turiști numai în unitățile clasificate. În realitate, numărul este mult mai mare, pentru că mulți aleg cazarea la persoane particulare, neînregistrate.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.