GALERIE FOTO. Sălile de jocuri de noroc din Constanța funcționează fără probleme, deși ar trebui să fie închise

0
1371

Mai mulți cititori ne-au sesizat că sălile de jocuri de noroc din mai multe zone din oraș sunt deja deschise, deși ar trebui să aibă încă ușile închise. Și în zona Tomis III – Galeriile Soveja am descoperit câteva astfel de unități care funcționau.

Incidența cazurilor de COVID-19 din municipiul Constanța a scăzut sub limita de 3/1.000 de locuitori de duminică, 25 aprilie a.c. Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a constatat încadrarea orașului în limita de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, astfel că după 14 zile nu vom mai fi obligați să respectăm măsurile din Anexa 4, dacă rata de infectare rămâne sub pragul de 3.

Potrivit Anexei, activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă până pe 9 mai a.c., fiind permisă doar funcționarea celor care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, pentru activitatea de vânzare a acestora.

Cu toate acestea, mai mulți cititori Focus Press ne-au sesizat că sălile de jocuri de noroc Magnum și Mario Star din Constanța funcționează deja. La CET, în Km 4-5, în zona Tomis Plus, în Poarta 6 etc. O astfel de unitate care deja are ușile deschise am descoperit și în zona Galeriilor Soveja marți, 27 aprilie a.c.

Sala de jocuri Admiral era închisă, iar Superbet, Fortuna și Winner Bet funcționau.

Rămâne de văzut dacă Inspectoratul de Poliție Județean Constanța va demara controale și va aplica sancțiuni contravenționale.

UPDATE. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Constanța, subinspectorul Andreea Iliescu, ne-a declarat: „În cursul zilei de astăzi (27.04.2021 – n.r.), polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, precum și pentru verificarea respectării normelor legale în vigoare. Astfel, au fost identificate și sancționate șase societăți comerciale care nu respectau legislația în ceea ce privește suspendarea activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu amendă în valoare totală de 6.000 de lei“.

Potrivit unor surse, două amenzi au fost acordate Mario Star și trei pentru sălile de jocuri de noroc Magnum.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.