GALERIE FOTO. Salturi cu parașuta, la Capu Midia

0
132

Forțele pentru Operații Speciale Române au executat salturi cu parașuta de la mare și mică altitudine în poligonul Capu Midia.

Militarii Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale s-au antrenat, în această săptămână, în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană. Misiunea lor a presupus salturi cu parașuta de la 1.200 și 3.000 de metri altitudine, din elicoptere IAR-330 PUMA și dintr-o aeronavă C-27J Spartan ce aparține Forţele Aeriene Române.

Antrenamentele au constat în exerciții HAHO (high altitude-high opening – altitudine mare-deschidere mare) și HALO (high altitude-low opening – altitudine mare-deschidere mică), pentru menținerea aptitudinilor dobândite pe parcursul pregătirii. În tehnica HAHO, parașutiștii deschid parașuta la câteva secunde după ce au sărit din aeronavă, pe când în tehnica HALO parașuta este deschisă la o altitudine mică, după o cădere liberă de aproximativ 60 de secunde.

Militarii din Forțele pentru Operații Speciale Române care fac astfel de salturi sunt foarte bine antrenați, iar printre calitățile lor se numără curajul și stăpânirea de sine în aer, plus o viteză de reacție foarte mare, pentru a rezolva incidentele ce pot apărea în timpul saltului cu parașuta, căderii libere, respectiv a zborului cu parașuta deschisă.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.