GALERIE FOTO. UPDATE. Secărea lucrează și noaptea la construcția blocului din Cartierul Consilierilor, de frica instanței: vecinii amenință muncitorii cu bătaia

0
5506

Pe șantierul lui George Secărea de pe strada Belvedere se lucrează și noaptea. Marți, la ora 22.00, un vecin n-a mai rezistat și a început să urle de la balcon.

Marți, 19 iulie a.c., pe șantierul lui George Secărea de pe strada Belvedere, de la nr. 8, se lucra și la ora 20.00. Chiar și după ora 22.00, moment în care unul dintre vecini a început să urle de la balcon și să amenințe că ies toți peste muncitori. Aceștia și-au cerut scuze și au spus că nu ei sunt de vină, nu au ce face, așa sunt obligați, dar n-a contat. Bărbatul a continuat să urle de la balcon să oprească generatorul, să-și ia sculele și să plece de pe șantier. Constructorul este Micos Construct 2004 SRL.

Reamintim că George Secărea construiește în Cartierul Consilierilor un bloc cu șase etaje și a demarat lucrările în luna aprilie a.c. Pentru că Primăria Constanța i-a eliberat autorizația de construire necesară în septembrie 2020, chiar imediat după alegerile locale. Probabil, ca să inducă oamenii în eroare, însă, și să învinuiască administrația Chițac, nu pe cea condusă de Făgădău (nu blamăm sau sprijinim niciuna – n.r.), pe panoul de pe împrejmuirea șantierului se specifică faptul că documentul a fost obținut în data de 30.09.2021, deși anul trecut nu au fost emise 1.337 de autorizații de construire. Alo, Poliția Locală, mai dormim mult în pantofi?!

Documentul care a permis demararea lucrărilor a fost eliberat de Municipalitate, deși vecinii atacaseră, deja, Planul Urbanistic Zonal adoptat pentru construirea acestui bloc și au solicitat Tribunalului Constanța să anuleze Hotărârea Consiliului Local nr. 89/28.02.2020, prin care acesta a fost aprobat.

Deocamdată nu s-a finalizat nici procesul în prima instanță, probabil de aceea se grăbesc muncitorii cu lucrările, ca blocul să fie finalizat până la o decizie definitivă a Tribunalului. În iunie a.c. magistrații au amânat, iar, judecata pentru luna septembrie, ca să se ceară iar experților să depună raportul de expertiză, sub sancţiunea amenzii judiciare. Încă din septembrie 2021 s-a aprobat efectuarea acestora, dar acum experții aleși nu depun raportul.

În procesul deschis în iunie 2020, reclamanți sunt doisprezece locuitori de pe strada Belvedere, reprezentați de SCA Ovanesian și Toxin. Ca intervenienți, pe lângă George Secărea, sunt Marioara Secărea și Angelo Sebastian Babinciuc.

UPDATE. Poliția Locală va verifica cele sesizate în următoarele zile. Vom reveni cu rezultatele verificărilor de la fața locului, dacă ne vor fi comunicate.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.