GALERIE FOTO-VIDEO: Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional a fost deschis. Zeci de oameni, vaccinați în această dimineață

0
1008

Cel mai mare centru de vaccinare din județul Constanța a devenit funcțional începând de luni, 8 februarie, a.c. Centrul de pe Bulevardul Mamaia 331A a preluat, astfel, fluxurile de la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța. La deschidere a participat și primarul Constanței, Vergil Chițac, alături de Felicia Ovanesian, city managerul orașului.

Persoanele care aveau deja programări la unitatea modulară de pe Stadionul „Portul”, au fost notificate prin SMS despre schimbarea adresei de vaccinare, astfel beneficiarii nu și-au pierdut programările.

”În momentul de față avem deschise șase fluxuri de vaccinare, cele pe care le-am transferat de la Spitalul Modular. Putem deschide până la 10 fluxuri în spațiul acesta care a fost amenajat, iar după aceea dacă dublăm asistenții vaccinatori pe fiecare casetă, ajungem la 20 de oamenii vaccinați în același timp și având în vedere că mai avem o suprafață în oglindă cu cea deschisă astăzi putem ajunge la un maximum de 40 de persoane vaccinate simultan. Este posibil să primim aici la Pavilionul Expozițional și cadrele diactice pe trei fluxuri și populația generală pe două fluxuri, dar e în funcție de Ministerul Sănătății pentru că în momentul în care se deschid fluxurile trebuie asigurate cu vaccin”, a precizat George Măndilă, coordonatorul centrelor de vaccinare din Constanța.

Mutarea fluxurilor a venit ca urmare a unei analize minuțioase realizate de autorități, prin care a fost determinat că Pavilionul Expozițional permite o utilizare eficientă a resursei umane și, în același timp, se va gestiona mai bine numărul mare de persoane care vor să se imunizeze, ținând cont de preconizata creștere a capacității de vaccinare. 

”Acum este puțină agitație, dar după primele două- trei zile, lucrurile vor intra în normal. Centrul de vaccinare va funcționa în intervalul 08.00-20.00. Mie mi se pare un spațiu decent cu toate resursele necesare, nu e perfect, dar e decent. Vreau să le mulțumesc colegilor și colegelor de la DSP, ele au făcut posibil tot efortul ăsta”, a precizat primarul Vergil Chițac.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.