GALERIE FOTO. „Voievodul țiganilor“, la TNOB Constanța

1
110

În această săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța invită publicul la opereta „Voievodul țiganilor“ de Johann Strauss (fiul).

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 11 decembrie 2021, de la ora 18.30. Pe scenă vor urca Răzvan Săraru, Laura Eftimie, Lucia Mihalache, Silvia Simionescu, Daiana Gavrilescu, Aurelian Ghițoi (debut), Mircea Găvan (debut), Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Octavian Minea, Cristian Parmac, Ștefan Acsinte, Marian Irimia, Iulian Bratu, Matias Eftimie, David Popescu.

Regia artistică, libretul, text proză, scenografia și light design sunt semnate de Lucia Cicoară-Drăgan, iar conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Tiberiu Oprea. Maestru cor: Adrian Stanache.

Premiera mondială a operetei „Voievodul țiganilor“ a avut loc în data de 24 octombrie 1885, la Teatrul de la Viena. Acțiunea se petrece în ținutul bănățean, aproape de orașul Timișoara, în anul 1741, la 24 de ani după lupta de la Belgrad.

Uvertura aduce în atenția spectatorului fuga ultimului pașă al Timișoarei, Mehmed Ali, împreună cu boierul Gaspar Barinkay, proprietarul castelului.

Locul este un străvechi cuib al familiei Barinkay, lângă Timișoara, chiar la marginea mlaștinilor Begăi. Pașa își încredințează mica fetiță, pe nume Saffi, unei țigănci, împreună cu un document – actul ei de naştere –, adaugă o pungă generoasă cu aur, mantia şi diadema sa. Cipra păstrează acest document, ocrotind micuța făptură. Paşa se desparte cu durere de copilă, intuind acea despărţire definitivă. Jokai Mor povesteşte cu tristeţe episodul decapitării lui Mehmed-Ali, la Istanbul, învinuit de înaltă trădare, cedând cetatea Timişoara în favoarea lui Eugen de Savoya.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului și on-line: www.tnobconstanta.ro/bilete.

Biletele achiziționate pentru reprezentanția spectacolul „Voievodul țiganilor“ din 31 octombrie 2021 sunt valabile la acest spectacol.

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Iar 7 oameni pe scena? Am fost la Aida și a fost execrabil. Putini pe scena,plictisiți cântăreți,balet nu mai exista. Daniela Vladescu ai adus teatru inte-un punct de desființare. Chiar nu vrei sa lași pe altcineva sa reînvie aceasta instituție? Am tot citit de abuzurile de la balet și oricât ai ascunde și ai nega ,nu are cum sa iasă fum fără foc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.