Garda de Mediu a dat amenzi de 500.000 lei pe litoral în sezonul estival 2020

0
96
Deșeuri aruncate pe plajă. FOTO Garda Națională de Mediu

​În perioada 13 iulie – 31 august, sub coordonarea Comisarului Șef al Comisariatului Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu, comisarii detașați pe litoral au efectuat 290 de controale în stațiunile de pe litoralul românesc. În această perioadă au fost aplicate 103 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 476.000 lei.

​Activitatea de inspecție și control a avut ca obiectiv principal verificarea stării de salubrizare a stațiunilor de pe litoral, a modului de gestionare a deșeurilor rezultate din activitățile comerciale desfășurate pe plajă și în zona limitrofă acesteia, precum și verificarea respectării condițiilor stabilite prin actele de reglementare din punct de vedere al protecției mediului.

Urmare a verificărilor efectuate s-a constatat că nu sunt respectate prevederile legale privind colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, acestea fiind colectate în pubele neinscripționate și amestecate cu deșeuri municipale. De asemenea, s-a constatat că gestionarea deșeurilor generate din activitățile societăților verificate este deficitară, nefiind întocmite formulare de transport deșeuri de la generator la destinatar, precum și evidența gestiunii deșeurilor.

​Comisarii detașați pe litoral au participat și la acțiuni comune cu alte instituții cu atribuții de inspecție și control. De asemenea, au verificat și soluționat petițiile adresate instituției, în perioada sezonului estival. Urmare a mai multor sesizări cu privire la disconfortul creat de șantierele din zona Mamaia Nord, s-au efectuat acțiuni de inspecție si control pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul protecției mediului. S-a constatat că șantierele verificate nu au luat măsuri de împrejmuire a incintei organizării de șantier și de reducere a antrenării emisiilor de praf în timpul execuției lucrărilor. Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale și s-au stabilit măsuri de conformare.​

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.